TRODDE DU SNÖOVÄDRET VAR ÖVER..? TYVÄRR - IHÅLLANDE SNÖFALL I NATT..!

Kalmar län är så hårt utsatt av snöovädret och värst är det nu i norra delen av länet. Samtidigt väntas det mera snö till fredagen och även under lördagen!

Det blir mera snö både under fredag och även lördag, enligt SMHI!

Det blir mera snö både under fredag och även lördag, enligt SMHI!

Foto: Foto: Jimmy Karlsson

Kalmar Län2018-03-01 11:03
Trafiksituationen gör att Trafikverket sätter in extra resurser i länet.
– Vi har flyttat snöbekämpningsutrustning till sydöstra delen av landet från andra orter. Dels för att fixa så mycket av järnvägstrafiken vi kan, men också för att lösa plogning och annat, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till SR P4 Kalmar.
Trafikverket anser att det nu ä störst problem i norra delar av Kalmar län där alla vägar inte är farbara.
– Om du måste köra bil handlar det om att ta de stora vägarna. Vi plogar löpande men problemet är att det inte är någon garanti, för det yr igen så himla kvickt. Det kan räcka med tio minuter så har man en driva på vägen, säger Bengt Olsson till P4 Kalmar.
Samtidigt varslar SMHI om fortsatt blåsigt och snöigt.
Här är prognosen som gäller närmaste dygnet:
Molnigt och över de östra delarna av Småland och Östergötland snöbyar, lokalt kraftiga. Det är även blåsigt här i nordostvinden vilket ge problem med drivbildning och dålig sikt. Snöbyarna mattas av under eftermiddagen. Från i natt tidvis snöfall över främst Småland som kan ge stora mängder. I natt 5-10 minusgrader, i morgon 2-5 minusgrader.
Så den som trodde att det är över för coola ner sig ett tag till. Och den som hoppas på plusgrader får visa än mer tåla mod. Möjligen kan kvicksilvret sega sig upp på ett par plusgrader om så där 14 dagar, enligt klart.se…
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om