Veckan bjuder på både regn och sol

Det börjar under natten mot måndag med regn. I de norra delarna av Kalmar län blir det kraftigt regn med inslag av åska. Resten av veckan innehåller både sol och en del väta.

Foto: Sergey Yakovlev/Most Photos

KALMAR LÄN2018-08-19 21:30

– Det är särskilt under den tidiga måndagsmorgonen som regnet kan bli kraftigt i de norra delarna av Kalmar län, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI.

Senare under måndagen upphör regnet och det blir en del sol.

– För Kalmar län så ligger faktiskt temperaturerna i veckan över det normala för årstiden. Det blir kanske upp mot 22–23 grader varmt. Normalt för den här tiden är mellan 17 och 19 grader, berättar hon.

Tisdag, onsdag och torsdag väntas uppehåll och en del sol.

– Det är speciellt onsdag och torsdag som väntas bli varma. Onsdagen ser ut att bli den varmaste dagen med upp mot 23 grader.

Under fredagen kommer ett nytt lågtryck med regn och även nästa helg väntas bli åt det blötare hållet.

– Helgprognosen är lite osäker men det ser ut som om det drar in nya regnområden och veckan därpå är det öppet för lågtrycken över Atlanten att röra sig in över oss. Det ser ut som om vi är inne i en ostadig väderperiod. Det här är väl egentligen en lite mer normal svensk sommar, men jämfört med det vi haft kan det säkert upplevas som lite svalare, säger Alexandra Ohlsson.

Någon början på hösten är det inte – den dröjer några veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!