Vildsvinsskinka gör julen klimatsmart

"Naturligt, gott och hälsosamt."

Julskinka av vildsvin är ett klimatsmart val till julbordet, tycker man från Svenska Jägarförbundet. Foto: Lena Runer

Julskinka av vildsvin är ett klimatsmart val till julbordet, tycker man från Svenska Jägarförbundet. Foto: Lena Runer

Foto:

Kalmar Län2015-12-21 12:09


Det viktigaste på julbordet är för många skinkan, där kan vildsvinsskinkan vara ett alternativ, säger Fredrik Ustrup, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Med det stigande intresset för att äta klimatsmart kommer allt fler svenskar att duka fram vildsvinsskinka på julbordet, tror Fredrik Ustrup.

- Vildsvinskött är naturligt, gott och hälsosamt. Vildsvinen har levt i det fria och innehåller inga tillsatser.

Enligt de köttguider, där man beaktar olika slags påverkan på miljön, är viltkött det bästa valet med hänsyn till klimatet, biologisk mångfald och för att inga tillsatser används.

Vildsvinsköttet uppfyller alla de krav som vi konsumenter idag ställer på ett bra kött som till exempel närproducerat, naturligt och smakrikt, enligt Ustrup.

- Vildsvinsskinka kan köpas i vanliga livsmedelsbutiker och i många gårdsbutiker.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om