TV: Se intervju med försvarsadvokat Bodström

Den misstänkta Vimmerbybons advokat Thomas Bodström menar att de allvarliga brotten hans klient står åtalad för inte har begåtts.

Thomas Bodström

Thomas Bodström

Foto: Johannes Widergren

Kalmar2021-06-07 10:47

På måndagen inleddes rättegången mot den Vimmerbybo som bland annat misstänks för grov våldtäkt mot barn. Mannens advokat är Thomas Bodström, som under sin sakframställan meddelade att den åtalade nekar till de allvarliga anklagelserna men erkänner narkotikabrott och ett sexköp som ska ha skett i Linköping i februari i år.


– Vad gäller alla de allvarliga anklagelserna så har de brotten inte begåtts. Däremot har det funnits en den olämpliga saker och vissa saker kan också vara brottsliga, säger Thomas Bodström.

Förutom våldtäkterna som ska ha ägt rum vid upprepade tillfällen, sexköpet och narkotikabrottet åtalas mannen också för grovt sexuellt övergrepp mot barn och grov fridskränkning då han vid upprepade tillfällen ska ha sexuellt ofredat barnet i fråga på olika sätt. Tidigare har åklagaren Charlotte Genberg sagt att hon tror på en fällande dom. 

– Min uppfattning är att jag har ganska god bevisning. Jag tror på en fällande dom, men mer än så är svårt att uttala sig om det. 

Vimmerby Tidning är på plats i Kalmar för att följa rättegången. Håll utkik på sajten för att få senaste nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!