"Kan bli kraftiga regnskurar"

Några större förändringar i väderläget blir det inte under kommande vecka. Det lågtrycksbetonade vädret fortsätter med andra ord.

11 augusti 2019 21:00

Den senaste tiden har vädret varit upp och ner. Ena stunden tittar solens strålar fram och nästa stund öser regnet ned. Liknande väder får du räkna med även under kommande vecka.

– Det här lite ostadigare vädret vi har haft kommer att hålla i sig under veckan. Det finns chans till en del solglimtar, men till och från kommer det att passera en del regnskurar, säger Jon Jörpeland, jourhavande meteorolog på SMHI.

Temperaturerna kommer att ligga på omkring dryga 20 grader, men det finns även chans till att det kan bli temperaturer på mellan 24 och 25 grader. Under torsdagen och fredagen rör sig dock ett något mer omfattande regnoväder in över länet.

– Det ser inte ut att bli några åskoväder, men lokalt kan det bli kraftiga regnskurar, säger Jon Jörpeland och fortsätter:

– Det här lågtrycksbetonade vädret fortsätter alltså, men temperaturmässigt är det normalt för årstiden.

De som är oroliga för om grönsakerna i växthuset ska ta stryk nattetid kan vara lugna. Temperaturerna väntas ligga på omkring 15 grader nattetid och några frostnätter är inte inom synhåll för meteorologerna.

– Möjligtvis kan det spricka upp lite mer under nätterna, men det väntas inga kyligare temperaturer de kommande dagarna, säger Jon Jörpeland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Persson

Ämnen du kan följa