Hallå, vilken snygging

Du minns säkert när det koreanska bilutbudet var lika upphetsande som en telefonkiosk i Novosibirsk. Det var inte särskilt länge sedan, ändå kan dagens modellprogram jämföras med nattklubbarna i Las Vegas. Det är fart, stil, finess och egentligen fattas bara Elvis. Kia pro ceeŽd är ett utmärkt exempel på den snabba utvecklingen. Kvalitén är på topp och utseendet skulle inte göra bort sig på en italiensk sportcoupé!

Foto:

Kia2008-07-01 06:54


Helvitt är hett inom bilindustrin och testvagnen gör sig verkligen i modefärgen. Kian lyser upp tillvaron och många bilister tittar med stora ögon. Är det verkligen en korean? Jajamänsan, och mannen bakom linjespelet är den tyske designchefen Peter Schreyer.
Komforten imponerar och baksätet har trepunktsbälte på samtliga tre sittplatser. Bakdörrarna lyser naturligtvis med sin frånvaro, däremot har framportarna växt med 28 centimeter vilket gör att byxsömmarna klarar insteget till baksätet.

Hög standard
Däremot påverkar de låga sidofönstren och den sluttande bakrutan bakåtsikten, men den standardmonterade parkeringssensorn räddar situationen. På den spanska motorvägen utanför Alicante får pro ceeŽd bekänna färg. Frågan är om sportcoupén passar med en turbodiesel under huven, vilket är det enda motoralternativet? Svaret är ett rungande ja - om maskinen har 140 hästar och 304 Newtonmeter vill säga. Då blir även prestandan riktigt hyfsad: hundrastrecket nås på tio sekunder och med plattan i mattan toppas 205 km/h.
Delläderklädsel samt 17-tumsfälgar är standard, liksom klimatanläggning, cd-paket och sju års garanti. Allt för 194 900 kronor.
Att folk vänder sig om efter koreanen får du stå ut med!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!