Ägarna: "Det känns förstås oroligt"

Vandrarhemmet i Björkfors har i nuläget inga gäster. Ägarna Rick och Linda Veen vittnar om ett läge där i stort sett alla bokar av sina besök och de är nu oroliga för framtiden.

Paret Rick och Linda Veen driver Björkfors vandrarhem, och ser nu att alltfler avbokningar sker.

Paret Rick och Linda Veen driver Björkfors vandrarhem, och ser nu att alltfler avbokningar sker.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-04-13 16:00

Det är många småföretagare som har det kämpigt i dessa coronatider. Just nu avråds resor inom Sverige och framför allt inte resor utomlands. Rick och Linda Veen driver Björkfors vandrarhem och har på kort tid fått många avbokningar. Just nu är det noll gäster på vandrarhemmet och de är oroliga för framtiden.

– Det känns förstås oroligt, säger Linda Veen.

– Det är logiskt att det blir många avbokningar när det är sådana här tider, men nu är det påsklov och det brukar vanligtvis vara en bra vecka för oss, men inte i år, säger Rick Veen.

Vandrarhemmet har elva rum. På våren brukar de mestadels ha besökare i form av företag och släktträffar, men nu har de på eget initiativ valt att inte ta emot större sällskap just på grund av smittorisken.

Många gäster kommer ifrån storstadsregioner som exempelvis Stockholm, men under somrarna har de även en hel del utländska besökare. Framför allt från Nederländerna och Tyskland.

– Vi känner att vi måste avvakta och vi hoppas att det kan gå lite bättre under sommaren. Vi har också kajak, kanot och cykeluthyrning och det kan komma igång med gäster som vill upptäcka den fina naturen här, säger Rick Veen.

De har en sparad buffert sedan tidigare, men den krymper för var dag som går. De säger även att de möter många frågor från boende i Björkfors angående hur det går med verksamheten nu i coronakrisen. Just nu passar de i stället på att göra mindre renoveringsarbeten.

Björkfors vandrarhem är beläget i Björkfors inte långt från sjöarna Åsunden och Björkern.
Björkfors vandrarhem är beläget i Björkfors inte långt från sjöarna Åsunden och Björkern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!