Antalet smittade är nu uppe i 65 fall

Det finns 65 konstaterade smittofall av covid-19 i Kinda. Det meddelades på en presskonferens av Region Östergötland under tisdagen.

Under tisdagen presenterade Region Östergötland de nya siffrorna om antalet bekräftade fall av covid-19 i länet.

Under tisdagen presenterade Region Östergötland de nya siffrorna om antalet bekräftade fall av covid-19 i länet.

Foto: TT

Kinda kommun2020-04-28 16:03

I förra veckan var antalet smittade i Kinda 44 stycken och då var det jämförtbart med kommuner som Mjölby (45) och Motala (46). Nu har Kindas siffror stigit till 65. Åtminstone sett till antalet konstaterade fall där folkbokförda personer i kommunen har testat sig för viruset. 

65 konstaterade fall är tredje flest av samtliga kommuner i Östergötland. Bara de stora städerna, Linköping och Norrköping, har fler.

Kommunchef Sergei Sorokin tycker att det är svårt att dra några slutsatser av vad det innebär att Kinda har fler än de flesta andra kommuner.

– Det är ett svårt läge att bedöma. Jag vet inte hur många provtagningar som har gjorts, men det kan vara så att Kinda har testat fler än andra kommuner. Det kan också vara så att smittspridningen är större här, säger han.

Sergei Sorokin säger även att man har ingen aning hur stort mörkertalet är, och det är något som kommunalrådet Conny Forsberg (S) håller med om.

– Det är svårt att veta. Det gäller nu att ha största respekt för rådande restriktioner, säger han.

– Man kan se det som ett misslyckande att det är många konstaterade fall i Kinda. Men det kan också vara lyckosamt att vi har lyckats identifiera många smittade också, säger Sergei Sorokin.

Totalt fanns numera 1 449 bekräftade fall av covid-19 i Östergötland och smittan finns i länets samtliga kommuner. I hela länet har 99 personer avlidit till följd av covid-19 och de allra flesta av de personerna var över 70 år med bakomliggande sjukdom.

Kommunchef Sergei Sorokin tycker det är svårt att dra några klara slutsatser av siffrorna.
Kommunchef Sergei Sorokin tycker det är svårt att dra några klara slutsatser av siffrorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!