Beskedet: Semestern är beviljad för vårdpersonalen

Semestern för personalen inom vård-och omsorg har varit hotad under våren. Nu är beskedet klart att de flesta får sin semester beviljad.

Scheman för sommaren är satta för vård- och omsorgspersonal.

Scheman för sommaren är satta för vård- och omsorgspersonal.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2020-06-16 17:00

Ida Björkman, chef för vård-och omsorgsförvaltningen på Kinda kommun, har lugnande besked för sommaren.

– Vi har fått tag i vikarier och semestrarna är beviljade och godkända inför sommaren.

Äldrevården har bemannat upp lite extra inför sommaren för att ha beredskap om det skulle bli hög frånvaro från personalen. I planeringen finns det också med en beredskap för att kunna bemanna covid19-avdelningen om det skulle behövas. Den har varit stängd sedan några veckor tillbaka.

Var du orolig för att vårdpersonalen inte skulle kunna få sin semester?

– En viss oro utifrån att det varit svårt att veta hur pandemin ska komma att påverka oss under sommaren. Det gjorde semesterplaneringen ännu mer komplex än vanligt. Det var ett intensivt arbete som pågick in i det sista och jag är enormt tacksam för arbetet som gjorts av arbetsledare, medarbetare och chefer för att lösa planeringen. Det hade varit mycket olyckligt om vi inte kunde bevilja medarbetarna den semester de såväl behöver.

Chatrine Kumlin, bemanningstrateg, har planerat inför sommaren. I dagsläget har de rekryterat 110 till 115 sommarjobbare till sommaren. 

Vad finns det för utmaningar i sommar?

– Jag hoppas att alla som har tackat ja stannar kvar. Ibland blir det en del avhopp och då måste man rekrytera någon ny snabbt, så det kan gärna komma in några fler sommarjobbare. Vi håller tummarna för att det ska flyta på väl. Det är alltid osäkert på somrarna, avslutar Kumlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!