Brand med öppna lågor uppstod i lägenhet

Räddningstjänsten kallades ut till ett flerfamiljshus i Kisa under tisdagsnatten efter att en brand uppstått i köket. En person fördes till sjukhus i samband med händelsen.

Brandorsaken är oklar.

Brandorsaken är oklar.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles Photo

Kinda kommun2021-04-14 04:51

Det var klockan 02.25 under natten till onsdagen som SOS larmade om en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Gamla Eksjövägen i Kisa. Enligt de första uppgifterna rörde det sig om en kraftig brand med öppna lågor.

Strax efter klockan 03 uppgav räddningstjänsten att branden var släckt. Enheterna på plats kontrollerade att ingen spridning skett till konstruktionen eller till fler lägenheter.

– Det brann i lägenheten när vi kom fram men jag vet inte var, sade Lennart Ågren, inre befäl vid räddningstjänsten, under natten.

Tre stationer fortsatte att arbeta på platsen och var klara omkring 04-tiden. Boenden i flera av lägenheterna i byggnaden tog sig självmant ut när branden startade.

Enligt polisen började det brinna i köket med öppna lågor. Ingen av de andra lägenheterna i närheten drabbades.

– Vi kan inte uttala oss om orsaken till branden men vi kommer att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Under onsdagsförmiddagen uppgav polisen att en person fick föras till sjukhus efter branden. Enligt polisen ska personen ha klarat sig undan med lindriga skador.

– Det är ett öppet ärende just nu. Vi håller på att utreda för att ta reda på vad som ligger bakom branden och vad som gjorde att det blev som det blev, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Räddningstjänsten ryckte ut med flera enheter.
Räddningstjänsten ryckte ut med flera enheter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!