Coronapandemin ledde till ordförandebyte - Han tar över

Veronica Eriksson kliver av uppdraget och Rickard Gadmar, platschef på BTT Plåt AB, tar vid. "Det känns inspirerande att kunna bidra", säger Växtkraft Kindas nya ordförande.

Platschefen vid BTT Plåt AB Rickard Gadmar har valts till ny ordförande i Växtkraft Kinda. Han efterträder Veronica Eriksson som lämnar uppdraget efter två år.

Platschefen vid BTT Plåt AB Rickard Gadmar har valts till ny ordförande i Växtkraft Kinda. Han efterträder Veronica Eriksson som lämnar uppdraget efter två år.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2020-08-20 20:00

Efter två år på posten väljer alltså företagaren Veronica Eriksson att lämna näringslivsorganisationens styrelse. En stor bidragande orsak är coronaviruset - och hur pandemin har påverkat hennes konferens- och hotellverksamhet.

– I grunden hade jag tackat ja till ett fortsatt uppdrag men med anledning av covid-19 finns det ingen möjlighet för mig att fokusera på något annat än att rädda vårt företag. Situationen som har uppstått kräver all min vakna tid och det är ett tråkigt beslut att tvingas till, berättar Rimforsa Strand-ägaren.

Hur ser du på åren som ordförande och vad ni åstadkommit?

– Jag tänker främst på rekryteringen av Andreea Bernicu som växtkraftmotor - att vi hittade en så bra och driven person som ville axla ansvaret. Sedan har det varit spännande att se att allt fler företag startas i Kinda.

undefined
"Det är ett tråkigt beslut att tvingas till", förklarar Veronica Eriksson, här flankerad av tidigare och nuvarande växtkraftmotorn Roland Frithiofsson respektive Andreea Bernicu.

När Gadmar erbjöds att ta över ordförandeskapet ville han mer än gärna stötta organisationen.

– Växtkraft ligger mig varmt om hjärtat och jag drivs av de här frågorna. Jag kan känna att det är viktigt för Kinda att hitta sig självt, nu jobbar vi redan framåt med projekt där kommunen ska hitta en identitet, men vi behöver också se till helheten och få kommunen att vara med på tåget. Allt hänger ihop, konstaterar han.

Vad blir din största utmaning?

– Ekonomiskt är det en tuff situation för Växtkraft just nu - med tanke på coronaviruset. Annars är det att driva arbetet framåt och få alla att dra åt samma håll.

Karta: Växtkraft Kinda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!