Då sker vaccineringen på de övriga särskilda boendena

Drygt två veckor efter den första vaccineringen i Kinda ska resterande personer på de särskilda boendena vaccineras mot covid-19. "Alla är på tå nu", säger Eva Hulth, områdeschef för äldreomsorgen i Kinda kommun.

Torsdagen den 14 januari kommer personerna på Stångågården i Horn och Västerliden i Rimforsa att vaccineras.

Torsdagen den 14 januari kommer personerna på Stångågården i Horn och Västerliden i Rimforsa att vaccineras.

Foto: Dennis Petersson/Kollage

Kinda kommun2021-01-11 11:45

Vaccineringen i Kinda började under nyårsveckan och man kunde vaccinera 55 personer på det särskilda boendet Bergdala i Kisa. Nu i veckan kommer nästa leverans av vaccin.

På torsdag kommer de cirka 50 personer på särskilda boenden som är kvar att vaccineras. Det kommer ske på Stångågården i Horn och Västerliden i Rimforsa.

undefined
Lillie Karlsson, 78 år och boende på Bergdala äldreboende, blev den första att vaccineras mot covid-19 i Kinda kommun under nyårsveckan.

– Alla som haft möjlighet att få vaccinet, på alla tre boenden, har erbjudits vaccin, säger Eva Hulth, områdeschef för äldreomsorgen i Kinda kommun.

I början på förra veckan ringde vi Eva Hulth för att höra om hon fått besked om när den aktuella vaccinleveransen skulle komma. Då svarade Hulth att hon väntade på svar från Regionen. På fredagen fick hon beskedet att leveransen skulle komma denna vecka och då kunde vaccinering planeras in torsdagen den 14 januari. 

Hur är det att jobba när beslut måste tas med så kort varsel?

– Det är en utmaning, men det är en positiv utmaning. Man får vara följsam hela tiden och vara snabb i besluten om de senare måste ändras. Alla är på tå nu, för vi vill att det här ska bli bra och vi vill att vaccinet ska komma ut och att inget ska gå till spillo.

undefined
Andra leveransen av vaccinet mot covid-19 anländer i början av veckan.

Den andra dosen ska tas efter tre veckor. Eva Hulth är övertygad om att man kommer kunna få det att fungera på ett bra sätt.

– Det finns en väldig hög kontrollfunktion på att vi vet vilka som ska ha sin andra dos, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!