– Det är en bra karta om man vill bada till exempel. Man ser allt klart och tydligt, säger Elias Berglund, turistinformatör på Kinda turistbyrå.
Kartan är ute för allmänheten men är inte helt klart än. Fler saker läggs till hela tiden.
– Det kommer bli bättre när vi lägger in mer och även bilder. Det är en väldigt annorlunda sommar i år. Vi försökte först få in badplatser och naturreservat för att vi tror att det är det som folk vill göra efter att de har varit hemma. Vi hoppas att de tar tag i det och gör en liten utforskning i sin egna kommun, säger Elias Berglund.
På naturkartan står inga event med, eller saker som kan förändras. Det är fornborgar och naturreservat, som kommer att finnas länge. En tanke med kartan är att ha en dialog med de som använder den.
– Om det kanske behövs mer soptunnor eller markeringar som inte är bra. Vi vill ha en diskussion med folk om vad som är bra och vad som är dåligt.
Kan man ta del av kartan även om man inte har en digital enhet?
– Man kan printa ut kartan. Mobilen är inte alltid pålitlig om man inte har täckning.
Christoffer Björkman, medgrundare till Outdoormap som gör naturkartan, tycker att det är roligt att Kinda är med.
– Här kan man förvalta och hantera sin friluftdata väldigt användarvänligt. En mobil har nästan alla människor. Man utgår från att det ska finnas i mobilen. Här finns det en webbplats och app som man kan ladda ner så man kan känna sig trygg i naturen.