Elin gör stadens pridelåt - "Kärlek är till för alla"

För första gången någonsin har Linköpings regnbågsvecka, som kickar igång i helgen, en alldeles egen officiell pridelåt. Artisten bakom låten är från Björkfors - nämligen Elin Saanum.

Björkforsbördiga Elin Saanum är nära vän med Linköping prides projektledare Fredrik Bromander - därav har hon skrivit regnbågsveckans officiella låt.

Björkforsbördiga Elin Saanum är nära vän med Linköping prides projektledare Fredrik Bromander - därav har hon skrivit regnbågsveckans officiella låt.

Foto: Jessica Wikström

Kinda kommun2020-08-20 10:00

– Hela den här veckan handlar om kärlek och att kärlek är till för alla. Jag ville skriva den här låten för att visa mina allra närmaste vänner, som många är homosexuella, att jag stöttar dem och alla andra runt om i världen, berättar hon.

Bakgrunden till att Elin Saanum fick uppdraget att skriva Linköping prides första officiella låt är att hon är nära vän med projektledaren för 2020-års upplaga Fredrik Bromander. Låten har fått namnet "Take Pride".

– Den handlar om att våga älska vem som helst, att man får älska vem som helst och att kärlek är till för alla oavsett vilken sexuell läggning man har, förklarar Kinda-artisten och fortsätter:

– En sån här vecka, och en sån här låt, är viktig för att göra alla medvetna om att man ska acceptera och respektera alla människor - att alla ska få vara precis som de är.

undefined
På lördagen den 29:e augusti livesänds en konsert med Elin Saanum direkt från Linköpings konsert och kongress.

Stora delar av regnbågsveckan kommer, på grund av coronapandemin, att vara digital. På lördagen den 29:e augusti livesänds en så kallad pridefest direkt från Linköpings konsert och kongress. Här kommer Elin att framföra sin låt.

– Det kommer inte bara att vara jag. En dansgrupp framträder, ett band spelar och det kommer att vara "soffhäng" med lite olika gäster. Det ska bli jättekul.

Finns låten tillgänglig på andra platser?

– Den är inte riktigt klar ännu, den är fortfarande under produktion, men tanken är att den ska komma ut på Spotify till nästa helg - förhoppningsvis under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!