Cirkusakrobater intar Kindaskogarna: "Lite annorlunda"

Akrobatiska cirkusartister, eldshower, skateboard och en ny parkourbana. Med lättnader i pandemirestriktionerna öppnar samhället upp igen. I Kinda väntar en fullspäckad helg.

En cirkussafari längs Östgötaleden i Kisa och Rimforsa, en skateboard- och sparkcykelskola samt en ny parkourbana. Mycket händer i Kinda den kommande helgen.

En cirkussafari längs Östgötaleden i Kisa och Rimforsa, en skateboard- och sparkcykelskola samt en ny parkourbana. Mycket händer i Kinda den kommande helgen.

Foto: Eva Lindblad/Märta Svensson/Agnes Ganestål/bildmontage

Kinda kommun2021-08-12 10:13

Inför årets sommarlov fick Kinda kommun nära 200 000 kronor i statligt stöd för att kunna arrangera avgiftsfria, men också smittsäkra, aktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år. Totalt, likt tidigare år, fick landets kommuner dela på en 200 miljoner kronor stor pott. Enligt kommunens fritidshandläggare Axel Karlsson har dessa aktiviteter medvetet fokuserats till slutet av sommarlovet:

– Vi har varit väldigt försiktiga och följt pandemins utveckling noga för att kunna vara på den säkra sidan. Nu, med det föreningsengagemang som vi glädjande nog har fått, så känns det som att vi har ett coronasäkert koncept och bra koll på situationen.

undefined
Linda Johansson har producerat föreställningen "Cirkussafari" när fem artister kommer att dansa och utföra akrobatiska konster i skogen längs Östgötaleden.

Det stora dragplåstret under sommarlovets sista helg är den friluftsbaserade cirkusturnén "Cirkussafari". Föreställningens ensemble, innehållande fem akrobater, besöker Rimforsa och Kinda Bikepark under lördagen samt Kisa och Föllingsö under söndagen. Linda Johansson är producent vid eventbolaget Kaj Lindh som, tillsammans med regionen och länets kommuner, ligger bakom cirkussafarin:

– Vi kommer att gestalta olika djur, dansa och utöva akrobatik i luften vid utspridda stationer längs Östgötaleden, det blir lite blandat. Idéen väcktes när vi diskuterade saker som skulle gå att genomföra under de här omständigheterna. Det är ett lite annorlunda upplägg, vi beger oss ut i naturen, och det passar också väldigt bra ihop med friluftslivets år.

– Det ska bli jättekul att komma till Kinda. Det är väldigt vacker natur där och jag hoppas verkligen att folk passar på att ge sig ut och få en upplevelse utöver det vanliga, fortsätter Johansson.

undefined
Friluftsfrämjandets nya parkourbana, vid skogspartiet intill vattentornet i Rimforsa, kommer att visas upp i helgen.

Föreställningen tar cirka 20 minuter och med anledning av pandemin krävs föranmälan. I Föllingsö utanför Kisa är det scoutkåren som är medarrangör. I Rimforsa är Friluftsfrämjandet delaktiga. Olivia Stenfelt är ordförande:

– När föreställningen är slut finns det möjlighet att prova på vår nya parkourbana tillsammans med en utbildad ledare. Det känns fantastiskt kul att det vi har drömt om och tänkt på så länge äntligen är verklighet – och att vi dessutom kan visa upp den.

Utöver detta kommer en skateboard- och sparkcykelskola att, under lördag och söndag, arrangeras i skateparken vid Värgårdsskolan i Kisa. Instruktörerna är de samma som tidigare år – Erix Woxberg och Rasmus Åkerlund.

Friluftsfrämjandet i Kinda och ordföranden Olivia Stenfelt är, tillsammans med Kinda kommun, arrangör när produktionsbolaget Kaj Lindh besöker Rimforsa.
Friluftsfrämjandet i Kinda och ordföranden Olivia Stenfelt är, tillsammans med Kinda kommun, arrangör när produktionsbolaget Kaj Lindh besöker Rimforsa.
Karta: Kinda bikepark
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!