Få barn kom till kommunens aktiviteter

Sommaren börjar lida mot sitt slut och kommunens planlagda event är genomförda. Kommunen hade flera aktiviteter för barn och ungdomar men alla var inte lika besökta.

Per-Axel Karlsson menar att även Kindas många föreningar har aktiverat kommunens barn.

Per-Axel Karlsson menar att även Kindas många föreningar har aktiverat kommunens barn.

Foto: Dennis Petersson/Arkiv

Kinda kommun2020-08-14 08:00

Ett av evenemangen var landskapsmålning, men det blev inte av.

– Vi fick ett sent återbud från fritids. Vi har planer på att ha landskapsmålning i höst istället, säger Per-Axel Karlsson, fritidshandläggare på Kinda kommun.

Landskapsmålningen var lagd på en fredag som inte är optimalt enligt Per-Axel Karlsson. Förutom fritids så fanns det inga fler anmälningar till målningen.

Per-Axel Karlsson menar att det är en svårighet med föranmälan.

– Det är svårt för vårdnadshavare att planera på grund av vädret. Är det varmt väder väljer många att åka till en badstrand. Det är problemet med föranmälan men vi måste ha det för att kunna planera med material och inköp.

Ett annat event som genomfördes var yoga för barn både i Kisa och i Horn. När vår reporter besökte yogatillfället i Kisa fanns där inga barn alls. Karlsson säger att han vet att det var barn som yogade i Horn, men hela aktiviteten har inte utvärderats än. 

Spelningar utanför äldreboende blev av och var enligt Per-Axel Karlsson uppskattade. Skateboard- och kickbikeskolan i mitten av sommaren drog många barn och ungdomar till Värgårdsskolans skatepark.

Vad tar ni med er till nästa år?

– Det som framför allt hänger med till nästa år är Naturkartan. På grund av det rådande läget så skyndade vi på och la ut nästan alla naturreservat, badplatser, ställplatser och vandringsleder. Då får vi folk att sprida ut sig och upptäcka naturen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!