Flyttrockaden kanske inte blir av

Nej, det blir inget beslut om den omfattande flyttrockaden i Kisa vid nÀsta kommunfullmÀktige. Nu ska Kinda kommun istÀllet ta ett omtag i frÄgan och göra en djupare analys.

Kinda kommun tar nu ett omtag och gör en djupare analys av den planerade flyttrockaden i Kisa.

Kinda kommun tar nu ett omtag och gör en djupare analys av den planerade flyttrockaden i Kisa.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2019-12-04 12:00

– Vi kan vĂ€l konstatera att det underlag som presenterades den första gĂ„ngen vi fattade beslut inte var fĂ€rdigt. Det var bristfĂ€lligt och innehöll en hel del luckor. Bland annat hade man inte förhandlat och diskuterat med fastighetsbolaget Regenten, förklarar oppositionsrĂ„det och kommunstyrelseledamoten Christer SegerstĂ©en (M).

Det var i slutet av oktober som kommunstyrelsen i Kinda presenterade sina planer för en omfattande flyttkarusell. DĂ„ var alla inblandade förvaltningar överens om att förslaget dĂ€r bland annat Kinda lĂ€rcentrum flyttas frĂ„n Storgatan till KindagĂ„rd var det bĂ€sta alternativet. Nu, som en följd av att Ă€rendet Ă„terremitterades vid kommunfullmĂ€ktige i november, har den tillförordnade kommunchefen Mattias Nilsson fĂ„tt i uppdrag att ta fram nya, mer djupgĂ„ende, beslutsunderlag. 

– Vi rĂ€knar med att arbetet ska vara klart i slutet av det första kvartalet 2020 och att man avrapporterar vid kommunstyrelsens samtliga sammantrĂ€den under processens gĂ„ng, berĂ€ttar kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) och fortsĂ€tter: 

– För oss politiker handlar det inte bara om kronor och ören. Vi behöver till exempel veta vad Stiftelsen Kindahus för incitament och vad de har att sĂ€ga i den hĂ€r frĂ„gan. Vi mĂ„ste föra en dialog med berörda parter. 

Varför reagerade ni inte över detta vid det första beslutstillfĂ€llet? 

– Det Ă€r svĂ„rt för oss politiker att reagera över nĂ„gonting nĂ€r vi inte har detaljkunskaperna. NĂ€r vi fick signaler om att allt inte riktigt stĂ€mde granskade vi det hela lite noggrannare och tog ett steg tillbaka, svarar kommunstyrelsens vice ordförande Lars Karlsson (L) och fortsĂ€tter: 

– Det kan man se pĂ„ flera olika sĂ€tt, men jag tycker att det visar pĂ„ ett mod och att vi vĂ„gar ta ansvar.

Enligt Conny Forsberg Ă€r ett möte nu inplanerat tillsammans med representanter frĂ„n fastighetsbolaget Regenten, nĂ„got som delĂ€garen Jan-Olof Andersson kan bekrĂ€fta. 

– Jag blev faktiskt uppringd i dag (lĂ€s tisdag) om ett möte i nĂ€sta vecka dĂ€r vi ska inleda en dialog och ta frĂ„gestĂ€llningen framĂ„t. Vi ser givetvis positivt pĂ„ att man nu gör en fördjupad analys, sĂ€ger han och avslutar: 

– Vi har försökt att framföra det hĂ€r om en dialog vid ett flertal olika tillfĂ€llen, sĂ„ vi tycker givetvis att det Ă€r synd att det inte skett tidigare, men nu fĂ„r vi se hur det artar sig.

"Kan konstatera att beslutsunderlaget inte var fÀrdigt", sÀger oppositionsrÄdet Christer Segerstéen (M) om anledningen till omtaget.
"Kan konstatera att beslutsunderlaget inte var fÀrdigt", sÀger oppositionsrÄdet Christer Segerstéen (M) om anledningen till omtaget.
Karta: Regenten Fastighets AB
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!