Företaget vill se en hastighetssänkning

Sofidel Sweden AB har ansökt om en hastighetssänkning vid sin fabrik på Industrivägen i Kisa. Anledningen - att felkörningar orsakar problem för företaget, varje dag.

Sofidel Sweden AB och vd:n Roger Svensk vill se en hastighetssänkning på Industrivägen i Kisa.

Sofidel Sweden AB och vd:n Roger Svensk vill se en hastighetssänkning på Industrivägen i Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2020-01-24 14:00

Den aktuella vägen startar vid länsväg 134 och slutar vid ett av Kindas största företag, men det är först efter avfarterna till Papper och Plast AB som Sofidel vill se en förändring. Med en hastighetsgräns på 70 kilometer i timmen (km/h) är det många lastbilar som missar företagets avfart och istället hamnar vid den gamla entrén, och en trång återvändsgränd.

– Vi har en stor mängd lastbilstransporter och flera stycken, tre till fyra om dagen, är inte uppmärksamma på den skylt som hänvisar tung trafik till vänster. De flesta förstår när de har kört fel att de måste backa tillbaka, men en del försöker att vända och kör ofta fast. Då får vi hjälpa dem loss med hjullastare eller dylikt, förklarar vd:n Roger Svensk.

I samband med Sofidels expansion för drygt fem år sedan infördes förbud mot tung trafik på återvändsgatan. Nu har företaget alltså, i en ansökan till Kinda kommun, bett om en hastighetssänkning från 70 till 50 km/h.

– Det är många Kisabor som promenerar eller springer längs vägen och det känns olustigt att det åker tung trafik på en väg där det inte bör vara så. Vi vill inte bråka med allmänheten på något sätt, utan vår ansökan ska ses som att vi vill värna om en säker trafiksituation, berättar Svensk.

På tisdag den 28:e beslutar samhällsbyggnadsnämnden i frågan. Ordförande Mikael Österling (L) säger så här: 

– Jag avser inte föregå nämnden genom att kommentera ärenden innan nämnden fattat sina beslut.

"Tre till fyra lastbilar kör fel varje dag", konstaterar Sofidels vd Roger Svensk om trafiksituationen.
"Tre till fyra lastbilar kör fel varje dag", konstaterar Sofidels vd Roger Svensk om trafiksituationen.
Karta: Sofidel Sweden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!