Hellsings musik tar plats på biblioteket

Under veckan pågår barnboksveckan. I Kinda spelar delar av bibliotekspersonalen en föreställning av Lennart Hellsings barnmusik.

Liselott Sebring, i karaktären Kusin, förser barnen med instrument som de kan använda under tiden som de sjunger.

Liselott Sebring, i karaktären Kusin, förser barnen med instrument som de kan använda under tiden som de sjunger.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-11-14 21:00

– Flera av barnen har bra koll på låtarna och det är roligt att de gillar det vi gör, säger bibliotekarien Liselott Sebring.

Det här är en årligen återkommande vecka där barnboken får stå i centrum. I år skulle författaren Lennart Hellsing blivit 100 år och därför är han temat för året.

Bland biblioteken i Kinda har Liselott Sebring och Anna Ekman Isaksson besökt förskolor i kommunen där de går in i karaktärerna Kusin och Vitamin. Där har de skapat en föreställning där de sjunger sånger som tillhör Lennart Hellsings barnböcker, alltifrån Här dansar Herr Gurka, till Krakel Spektakel.

För att hinna med har de besökt flera förskolor under de två senaste veckorna, men i tisdags var det avslutning med det sista allsångstillfället. Då var förskolan Himlabacken på plats på Kisa bibliotek.

– Vi låter barnen sjunga med, spela instrument och dansa. Vi försöker hålla en lagom dialog med barnen så att vi ändå kan hålla en röd tråd genom varje föreställning, säger Anna Ekman Isaksson.

Liselott Sebring och Anna Ekman Isaksson arbetar som bibliotekarier med bland annat läsfrämjande för förskolebarn och att lära ut på det här sättet tycker de är glädjande.

Barnboksveckan avslutas på lördag. Då kommer Kusin och Vitamin att anordna evenemang för barn igen och då kommer det också att bli bokstavsjakt.

– Det är roligt att se hur barnen blir glada av att sjunga och dansa. Jag hoppas de kan ha med sig det efteråt, säger Liselott Sebring.

Anna Ekman Isaksson, i sin karaktär Vitamin, sjunger och dansar inför barnen från Himlabacken.
Anna Ekman Isaksson, i sin karaktär Vitamin, sjunger och dansar inför barnen från Himlabacken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!