Hon är årets eldsjäl – vinnaren utsedd

Kerstin Naidu Sjöswärd tilldelas priset Årets eldsjäl. Detta för sitt långa engagemang för Kinda och dess näringsliv. "Det känns jätteroligt", säger hon.

81-åriga Kerstin Naidu Sjöswärd tilldelas priset Årets eldsjäl. Växtkraft Kindas vd Andreea Bernicu var en av flera som delade ut priset under onsdagen.

81-åriga Kerstin Naidu Sjöswärd tilldelas priset Årets eldsjäl. Växtkraft Kindas vd Andreea Bernicu var en av flera som delade ut priset under onsdagen.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kinda kommun2020-05-13 15:05

Det är Växtkraft Kinda, Företagarna och Kinda kommun som tillsammans står bakom priset Årets eldsjäl. Det går årligen till en person, förening eller organisation som utan egen vinning bidrar till att utveckla och värna om Kinda och dess näringsliv.

I år går priset till Kerstin Naidu Sjöswärd. Detta för hennes engagemang för Kindas landsbygd.

– Jag blev förvånad, men även glad förstås när jag fick beskedet att de ville ge mig det här priset. Det känns jätteroligt, säger Kerstin Naidu Sjöswärd.Hon är en av grundarna bakom Kindamat, via Hägerstad Kättilstad hembygdsförening har hon under många år engagerat sig i arrangemanget Bygdens jul, och i höstas var hon tillsammans med Nimmerns fiskevårdsområdesförening och arrangerade Nimmerns dag för första gången.

Detta är endast några få av de föreningar och arrangemang som Kerstin Naidu Sjöswärd har engagerat sig i. Detta endast sedan hon blev pensionär och flyttade till Kinda.

– Jag visste inte om att den här utmärkelsen fanns förrän de hörde av sig och sa att jag skulle få det, säger hon.

Under onsdagseftermiddagen var representanter från Växtkraft Kinda och kommunalrådet Conny Forsberg (S) hemma hos Kerstin Naidu Sjöswärd i Övra Drättinge utanför Rimforsa.

– Enligt mig är hon definitionen av en eldsjäl med sitt engagemang i flera föreningar och som arbetar för sina hjärtefrågor, säger Andreea Bernicu, vd för Växtkraft Kinda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!