Hon blir ny samhällsbyggnadschef i Kinda

Karolina Hedlund blir ny samhällsbyggnadschef i Kinda kommun. I mitten av juni väntas hon tillträda sin nya tjänst.

Karolina Hedlund jobbar i dag som miljöchef i Söderköping och Valdemarsviks kommuner. I juni börjar hon i Kinda.

Karolina Hedlund jobbar i dag som miljöchef i Söderköping och Valdemarsviks kommuner. I juni börjar hon i Kinda.

Foto: Privat

Kinda kommun2020-03-23 22:00

– Det ska bli jättespännande. Jag ser det som en ny utmaning i mitt yrkesliv, säger hon.

Det var under hösten som dåvarande samhällsbyggnadschefen Bita Almasian meddelade att hon slutar som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Kinda. Efteråt har Bo Horndahl varit tillförordnad chef, men under fredagen kom beskedet att kommunen gjort klart med Karolina Hedlund som ny chef.

Hon kommer senast från att ha arbetat som miljöchef i både Valdemarsviks och Söderköpings kommun. Där har hon varit i sex år. Inför det nya arbetet säger att hon att det känns som en fördel att jobba i en mindre kommun för att man kommer nära invånarna.

– Det är jag van vid sedan tidigare i bland annat mitt nuvarande arbete. Jag ser mycket fram emot att börja jobba i Kinda kommun, säger Karolina Hedlund.

Kommunchefen Sergei Sorokin har varit rekryterande chef i det här fallet och han säger att han är mycket glad att Karolina Hedlund valt att tacka ja. Beslutet har tagits i samråd med inblandade parter på kommunen, bland annat samtliga förvaltningschefer.

– Vi är glada att kunna välkomna henne hit. Hon har den bakgrund och kompetens som är i linje med vad vi sökte. Hon blir ett bra tillskott för oss i kommunen, säger han.

Den 15 juni är det bestämt att Karolina Hedlund ska tillträda tjänsten.

– I min roll som miljöchef har jag jobbat mycket med personlighetsanalyser för att öka förståelsen för varandra. Olikheter är något som jag ser som en grund för att skapa den perfekta gruppen, säger hon.

Sergei Sorokin är Kindas kommunchef och är glad att Karolina Hedlund valt att tacka ja till tjänsten.
Sergei Sorokin är Kindas kommunchef och är glad att Karolina Hedlund valt att tacka ja till tjänsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!