"Jag blev jätteledsen när vi fick veta"

Lovisa Monell från Horn har under flera år arbetat som showartist på olika semesterorter i Europa. Hon skulle stannat på Gran Canaria i cirka en månad till, men nu sätter coronaviruset stopp för en fortsättning.

Lovisa Monell från Horn har sedan i december arbetat på Grand Canaria. Nu tvingas hon avbryta sitt arbete.

Lovisa Monell från Horn har sedan i december arbetat på Grand Canaria. Nu tvingas hon avbryta sitt arbete.

Foto: Arkivbild

Kinda kommun2020-03-20 15:00

Vi når Lovisa Monell när hon fortfarande befinner sig på hotellet. Spanien är ett av de länder som har drabbats allra hårdast av coronavirusets utbrott, och i landet och de tillhörande öarna råder just nu förbud att vistas på andra platser än sitt hem. Man får besöka mataffärer och apotek. För Lovisa Monells del kan hon röra sig på sitt hotellområde.

– Det känns jättetråkigt. Jag blev jätteledsen när vi fick veta att det inte blir något mer, säger hon.

Lovisa Monell driver eget företag som frilansande showartist och har anlitats under flera års tid till olika semesterorter. I år var det tänkt att det skulle bli hennes sista, men det var inte såhär hon hade tänkt att det skulle sluta.

– Det kom så plötsligt. Jag misstänkte att det kanske skulle bli någon åtgärd, men här på Gran Canaria har det inte pratats så mycket om coronaviruset. Jag tänkte att jag skulle avsluta med flaggan i topp, men nu ser det inte ut att bli så, säger hon.

Totalt är de cirka 45 personer från Norden som befinner sig på samma hotell med samma uppdrag. Trots att säsongen tog slut så abrupt, är stämningen god upplever Lovisa Monell. Under lördagen är det planerat att hon och de andra medarbetarna kommer att resa hem.

– Det här är en bransch där jag hör att många andra förlorar sina planerade jobb och uppdrag och det känns inte alls bra. Jag hoppas att vi kan klara av det här, säger hon.

Karta: Gran Canaria
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!