Jaktstigen ställdes in - så tänker föreningen

Oppeby Lokala Jaktvårdsförening har fått ställa in sin årliga jaktstig som är en stor inkomstbringande aktivitet för föreningen.

34-årige Mats Nilsson bor i Linköping men kommer ifrån Björkfors.

34-årige Mats Nilsson bor i Linköping men kommer ifrån Björkfors.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-04-25 07:00

I början av april skulle en jaktstig ha skett vid Drabo skjutbana. Där får andra än bara medlemmarna vara med för att träningsskjuta på rörliga mål i skogen, och jaktstigen ingår i Norma Cup.

– Den blev vi tyvärr tvungna att ställa in. Det var tråkigt eftersom det brukar vara en rolig dag för alla, säger Mats Nilsson som är ordförande i jaktvårdsföreningen.

På Drabo skjutbana brukar Oppeby Lokala Jaktvårdsförening mestadels hålla till vid sina samlingar. Jaktstigen lockar vanligtvis fler än de 50 personer som i dagsläget är tillåtet för större arrangemang och därför valde föreningen helt att skippa jaktstigen i år. Även om jaktstigen är ett evenemang som innebär höga inkomster för föreningen, så tror Mats Nilsson inte att de ska påverkas alltför mycket negativt.

– Det som uteblir på grund av det här, är att vi låter bli att göra vissa saker som innebär en utgift för oss. Till exempel skulle vi haft en gästföreläsare vid årsmötet, men så blev det inte nu, säger han och fortsätter.

– Trots att jaktstigen ställdes in tycker jag att föreningen mår bra och vi ser positivt på framtiden. I och med att vi är en rätt så liten förening så tror jag att vi kommer att klara oss bra trots de inställda evenemangen, säger Mats Nilsson.

Senare i vår planerar de att genomföra träningsskytte samt klubbmästerskap i lerduveskytte. Då brukar de inte bli fler än tjugo personer och då anser styrelsen att det går att genomföra.

Mats Nilsson har varit ordförande i tre år.
Mats Nilsson har varit ordförande i tre år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!