Kommunen efter dådet: "Vi har satt igång en stödgrupp"

Räddningstjänsten var först på plats och en annan kommunmedarbetare blev vittne till delar av knivdådet. "Vi har satt igång en stödgrupp", berättar Kindas kommunalråd Conny Forsberg (S).

"Vi får utvärder händelsen i den mån den är kopplad till våra verksamheter", konstaterar Kindas kommunalråd Conny Forsberg om knivdådet i Kisa.

"Vi får utvärder händelsen i den mån den är kopplad till våra verksamheter", konstaterar Kindas kommunalråd Conny Forsberg om knivdådet i Kisa.

Foto: Dennis Petersson/Märta Svensson/bildmontage

Kinda kommun2020-07-24 21:00

Enligt kommunchef Sergei Sorokin hade delar av kommunledningen en avstämning på kvällen efter knivdådet.

– Vi bedömde situationen utifrån den information vi hade fått och konstaterade att inga akuta insatser behövdes från vår sida, berättar han.

– Under fredagen fick vi reda på att en kommunmedarbetare, som inte var i tjänst, blivit vittne till händelsen och var skärrad. Där satte vi in omedelbara insatser.

undefined
Kinda kommun har satt igång en stödgrupp och vidtagit omedelbara åtgärder efter att en medarbetare blivit vittne till delar av knivdådet. Det bekräftar kommunchef Sergei Sorokin.

Forsberg avslutar:

– Det är svårt att skydda sig mot den här typen av händelser. Man kanske kan fundera på om det hade krävts några förebyggande åtgärder men vi får utvärdera det hela när polisen gjort sitt.

Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!