Kommunen söker vårdvikarier: "Kan aldrig bli för många"

Kommunen söker semestervikarier inom vård och omsorg. För tillfället ligger man i fas men det behövs fler sökande, bland annat till hemtjänsten. "Vi har fått in fler brukare som behöver hjälp", säger Sofia Humble, arbetsledare på hemtjänsten.

"Förra året fick vi ihop det så att alla fick sina sommarsemestrar", Johanna Dagérus, bemanningsplanerare på Bemmaningscentrum.

"Förra året fick vi ihop det så att alla fick sina sommarsemestrar", Johanna Dagérus, bemanningsplanerare på Bemmaningscentrum.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Kinda kommun2021-03-18 18:30

Via Bemanningscentrum har kommunen skickat ut information om att de söker semestervikarier inom vård och omsorg till sommaren. Tjänsterna är placerade i Kisa, Rimforsa och Horn.

– Det är tjänster inom äldreomsorg, äldreboenden och hemtjänsten, Sen har vi funktionsstöd och där har vi gruppboenden, serviceboenden, daglig verksamhet, psykiatri och stödteam, säger Johanna Dagérus, bemanningsplanerare på Bemanningscentrum.

I dagsläget har 92 vikarieansökningar kommit in till Bemanningscentrum. De flesta av de sökande är hemmahörande i Kinda men även personer från Linköping, Motala, Tranås och längre norrut i landet har hört av sig.

– Vi håller intervjuer via Skype och vi ligger i fas. Sen saknas det fortfarande personal till vissa avdelningar, till exempel till äldreomsorgen och funktionsstöd saknar vi ett 15-20-tal personer, säger Johanna Dagérus.

På hemtjänsten behövs det också mer personal till sommaren för att täcka upp ett ökat antal brukare.

– Vi har haft mycket att göra under corona. Vi har fått in fler brukare som behöver hjälp och det har ökat successivt sen hösten. Många känner sig mer ensamma under corona, säger Sofia Humble, planeringsansvarig på hemtjänsten.

Hur såg det ut förra sommaren med personal?

– Förra sommaren var en bra sommar, men vi hoppas att det kommer in fler ansökningar i år. Det kan aldrig bli för många.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!