Mer än 2000 har vaccinerats i kommunen

Fram till den 12 april har 2 011 personer vaccinerats mot covid-19 i Kinda och 964 personer i Ydre. "Det rullar på bra", säger vårdenhetschefen på Kisa vårdcentral.

Katarina Gustafsson fick sitt vaccin i mitten av mars på vårdcentralen i Kisa.

Katarina Gustafsson fick sitt vaccin i mitten av mars på vårdcentralen i Kisa.

Foto: Fredrik Palmqvist

Kinda kommun2021-04-16 10:52

Vaccineringen fortsätter för kommunerna. Totalt har 2 011 personer vaccinerats i Kinda och 964 personer i Ydre, enligt statistik från Region Östergötland som vi tog del av i måndags eftermiddag.

– Det rullar på bra. Man räknar med att det är drygt 7 000–8 000 personer över 18 år som ska få vaccin, så vi är en god bit på vägen – framförallt med de äldre, säger Susanne Karlsson, vårdenhetschef på Kisa vårdcentral.

På Kisa vårdcentral vaccineras det på veckodagarna från måndag till fredag. Den grupp som för närvarande får komma är de från 65 år, och de som fyller 65 i år, och uppåt. Vaccineringen av den aktuella gruppen väntas pågå i någon vecka till.

– Hur länge vi ska vaccinera bedöms centralt men jag tror inte att det dröjer mer än en vecka eller två innan vi är klara med den nuvarande gruppen.

I dagsläget vaccinerar vårdcentralen i Kisa personer delvis med Astra Zenecas vaccin igen efter uppehållet.

– Vi har doser hos oss och det kommer nya leveranser varje vecka, säger Susanne Karlsson.

Det höga trycket på besökare hos vårdcentralerna gör att personalens tid försvinner från andra uppgifter, som att ringa patienter. 

– Det är bra om man kan gå in och boka sig via det centrala bokningssystemet, antingen om man ringer eller bokar via webben. Det går smidigare den vägen då det är svårt för oss när många ringer till vårdcentralen direkt. Det är ont om tid att ringa tillbaka till alla som har ringt oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!