25-åring anhållen för misstänkt mordförsök

En person sitter anhållen för försök till mord, alternativt grov misshandel. Personen ska ha använt sig av ett tillhygge. Brottet registrerades hos polisen först en vecka efter att det ska ha ägt rum.

Kinda kommun2023-06-26 17:00

Det var natten mellan 17 juni och 18 juni som brottet ska ha skett, men registreringen av brottet kom inte förrän i lördags, en vecka senare. Polisen åkte ut till platsen, som ligger i Kinda kommun. Var exakt i kommunen brottet begåtts vill polisen inte gå in på. I och med att anmälan kom en vecka efter att brottet ska ha begåtts var det svårt för polisen att säkra eventuella spår. 

– Polisen fick kännedom om det en vecka senare när den utsatte berättade för polisen om vad som har hänt. Polisen startade därefter en utredning utifrån vad den utsatte berättade, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson. 

En förundersökning har inletts och en person är anhållen. Om personen kommer att häktas eller inte bestäms på tisdagen den 27 juni innan klockan 12, enligt åklagare Mats Gyllensten. Då kommer det också fastställas om rubriceringen blir försök till mord eller grov misshandel. Den anhållne misstänks även för hemfridsbrott och olaga hot. 

Målsägande är en man i 35-årsåldern och den anhållne är en man i 25-årsåldern. Om männen var bekanta eller inte har inte framkommit än.

– Rubriceringen är grov så det handlar om grövre våld som är förenat med livsfara. Den anhållne ska ha haft något typ av tillhygge, säger Dennis Johansson Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!