Ny biblioteksansvarig med lång erfarenhet

Karin Håkansson började sin tjänst som biblioteksansvarig för Kindas bibliotek den första juni. Nu har fyra veckor gått och Karin Håkansson beskriver det som att tiden bara har flugit förbi.

En av Karin Håkanssons favoritböcker är Nalle Puh.

En av Karin Håkanssons favoritböcker är Nalle Puh.

Foto: Märta Svensson

Kinda kommun2020-07-08 12:00

– Det har varit mycket nytt att sätta mig in i. Jag känner mig inte lika ny på jobbet nu som första veckan, säger Karin Håkansson

Karin Håkansson är inte ny i biblioteksbranschen. Hon har jobbat i 37 år inom stadsbiblioteket i Linköping. Senast som ansvarig för bokbussen. 

Vilka är dina favoritböcker? 

– Nalle Puh är en bok som har följt mig genom livet. Aednan av Linnea Axelsson och Svindlande höjder av Emily Brontë är också några favoriter. 

Vad kommer att bli din utmaning?

– Just nu ser vår vardag helt annorlunda ut än vanligt, på grund av pandemin. Vi vet inte hur hösten kommer att se ut och biblioteken får vara beredda på att anpassa sin verksamhet till de nya omständigheterna. Vi får tänka i nya banor.

Biblioteken har beviljats bidrag från Kulturrådet inom satsningen ”Stärkta bibliotek”, och biblioteket fick nyligen veta att de tilldelats 700 000 kronor för nästa år.

– Vårt fokus är att stärka den digitala delaktigheten och att förtydliga och förändra i biblioteksrummen. I Kisa görs förändringar i biblioteksrummet, som förhoppningsvis kommer att upplevas mer inbjudande och enklare att hitta i.

Karin Håkansson hoppas att de som bor i Kinda ska fortsätta att flitigt använda biblioteket. 

– Vi har alla ett behov av att mötas och ses och biblioteken är en mötesplats öppen för alla. Biblioteken är våra skattkammare och där får man vistas länge.

Wilma Skyllkvist som är feriearbetare och Karin Håkansson kollar på böcker i barnavdelningen.
Wilma Skyllkvist som är feriearbetare och Karin Håkansson kollar på böcker i barnavdelningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!