Nytt vaccin till Kinda – ska användas till personalen

Corona-enheten är stängd och smittan är borta från Kindas särskilda boenden. Samtidigt hoppas äldreomsorgschefen Eva Hulth på en stor vaccinleverans under nästa vecka.

Under nästa vecka anländer Astra Zenecas vaccin till Kinda, om allt går som planerat. "Hoppas vaccinera 100 medarbetare", säger äldreomsorgschef Eva Hulth.

Under nästa vecka anländer Astra Zenecas vaccin till Kinda, om allt går som planerat. "Hoppas vaccinera 100 medarbetare", säger äldreomsorgschef Eva Hulth.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2021-02-11 15:11

– Vi räknar med att få en omgång med Astra Zenecas vaccin, som ska ges till personer under 65 år, och då ska vi försöka nå omkring 100 medarbetare. Pfizer/Biontech-vaccinet tar vi i sin tur med till Horn och Stångågården där vi hoppas kunna vaccinera omkring 50 hemtjänst- och hemsjukvårdstagare, förklarar hon.

Redan inför den pågående veckan hade kommunen, tillsammans med vårdcentralen, förberett sig för att förflytta vaccinationsinsatsen till Horn – men platsen förblev Kindagård i Kisa. Gruppen som just nu prioriteras är hemtjänst- eller hemsjukvårdstagare som kommunen bedömer gynnas av en vaccinering i närheten av boendet.

– Då vi inte vet hur många doser vi får varje vecka ligger vi hela tiden i framkant och är förberedda på att gå in i nästa planeringsfas. Jag kan inte svara för exakt hur många doser som har levererats den här veckan men inför nästa vecka ser det ut som att vi får mer än vad vi hade räknat med, berättar Eva Hulth och fortsätter: 

– Förutom Horn är det möjligt att vi även vaccinerar uppe på Bergdala – för brukare som bor i närheten.

Enligt den planering som kommunen har i skrivande stund kan en vaccinationsinsats i Rimforsa bli aktuell under vecka 8.

Har ni upplevt en fördröjning i leveranserna?

– För två veckor sedan blev det en rejäl minskning i jämfört med den preliminära leveransen. Då fick vi 18 doser istället för över 80. Annars har vi nog fått leveranser som planerat, avslutar Hulth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!