Portalen ger dem möjlighet att jobba

Portalen är en av flera dagligverksamheter i Kinda. På Portalen får personer med funktionsnedsättning utföra olika arbeten.

Mikael Larsson och Rikard Lind ingår i varugruppen, vilket de trivs bra med.

Mikael Larsson och Rikard Lind ingår i varugruppen, vilket de trivs bra med.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-11-02 20:00

– Vi vill bli fler medlemmar i föreningen. Vi tror inte att det är så många som vet vad Portalen är, eller vilka sorters arbete som utförs här, säger Helen Larsson som är ordförande för Kinda/Ydre FUB.

Portalen i Kisa är en kommunal verksamhet. Riksorganisation FUB arbetar för ett samhälle där personer med utvecklingsstörning kan leva sitt liv som alla andra.

Portalen bedriver en dagligverksamhet i vissa lokaler som Stjärneboskolan tidigare använde. Där pågår många olika arbeten för personer med funktionsnedsättning. Här arbetar några av medlemmarna i Kinda/Ydre FUB en eller flera dagar i veckan. Arbetet är organiserat i olika grupper och de som jobbar här får välja vilken grupp man vill vara med i.

En av grupperna är varugruppen och där ingår bland andra Mikael Larsson och Rikard Lind. De packar, beställer och levererar varor till andra gruppbostäder och äldreboenden i Kinda och själva arbetet tycker de är roligt.

– Det är roligt att vara en del av Portalen och jag trivs bra här, säger Mikael Larsson.

Andra uppgifter som de arbetande på Portalen gör är bland annat att lämna och hämta beställda böcker till biblioteken i kommunen och källsorterar sopor och kör iväg till återvinningen. Dessutom tvättar de kommunens bilar. 

Portalen har även tillgång till den gamla träslöjdsverkstaden som tidigare användes av Stjärneboskolan. Där tillverkar de saker i trä som de sedan säljer. Blomlådor och fågelholkar är några exempel på vad de skapar.

Linus Andersson från Rimforsa har tillverkat en leksaksbensinpump som kommer att användas på Bäckskolan framöver.
Linus Andersson från Rimforsa har tillverkat en leksaksbensinpump som kommer att användas på Bäckskolan framöver.
Karta: Portalen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!