Rekryteringarna ska lyfta Kinda: "Kompetens vi saknat"

Ricard Carlenius och Emina Kalkan är Kinda kommuns senaste tillskott. Som mark- och exploateringsingenjör (mex) respektive it-strateg fyller de två luckor som tidigare har varit tomma.

"Anser att det är kompetenser vi tidigare har saknat", konstaterar Kindas kommunchef Sergei Sorokin.

"Anser att det är kompetenser vi tidigare har saknat", konstaterar Kindas kommunchef Sergei Sorokin.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2020-08-18 21:30

– Det är två mycket välkomna och nödvändiga rekryteringar. Vi anser att det är kompetenser som vi tidigare har saknat och känner oss lyckligt lottade att hitta så skickliga medarbetare, konstaterar kommunchef Sergei Sorokin.

Hur stor kostnad är det för kommunen?

– Det beror lite på hur man räknar men om vi pratar om alla personal- och kringkostnader är det kanske någon miljon per år och huvud - en kostnad som vi absolut tycker är befogad.

It-strategen Emina Kalkan kommer närmast från ett uppdrag som projektledare på Atea Sverige. Tillsammans med mex-ingenjören Ricard Carlenius gjorde hon sin första arbetsdag under veckan.

– Det som framförallt lockade mig med den här tjänsten var nog den lilla kommunens utmaningar. Jag tror verkligen att digitaliseringen kan erbjuda lösningar, exempelvis smarta tjänster och automatiserade processer, och göra skillnad för både medarbetare och medborgare, berättar hon.

Vad blir ditt viktigaste uppdrag?

– Först är det att sätta mig in i hur organisationen ser ut. Sedan är självklart Itsam en stor fråga.

Mex-ingenjören Carlenius avböjer intervju till dess att han slutfört sin introduktion. Samhällsbyggnadschefen Karolina Hedlund ser honom som ett viktigt tillskott i utvecklingen av kommunen.

– Det är jätteviktigt att vi får stöd och ordning på markfrågorna generellt sett men det viktigaste uppdraget i närtid är utvecklingen av Rimforsa - och fler bostäder, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!