Siffrorna: Kindaborna blir fortsatt fler

Än är året inte slut, men att Kindaborna blivit fler är en sak som är säker. Enligt Statistiska Centralbyråns (SCB) senaste statistik ökar befolkningen med nära 40 personer.

Enligt Statistiska Centralbyråns senaste siffror ökar befolkningen i Kinda med nästan 40 personer. Något kommunalråd Conny Forsberg (S) är nöjd med.

Enligt Statistiska Centralbyråns senaste siffror ökar befolkningen i Kinda med nästan 40 personer. Något kommunalråd Conny Forsberg (S) är nöjd med.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2019-12-18 16:00

– Det är klart vi ser positivt på att antalet invånare växer. Det är det vi jobbar för och det känns som att vi gör någonting rätt då, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S).

Den politiska ledningen i Kinda har ett tydligt mål, år 2030 ska kommunen ha 10 500 invånare. När SCB presenterade den senaste befolkningsstatstiken, fram till och med 1 november, stod det klart att Kindaborna var 9 952 stycken. Vid 2018 års slut var samma siffra 9 915 vilket innebär att befolkningen ökat med 37 personer under året. Om målet 2030 ska hållas krävs en ökning på cirka 50 invånare per år. 

– Man ska växa i den takt som går, jag har inga synpunkter på hur många det ska vara per år. Ökar antalet invånare är det positivt, oavsett med hur många, menar Forsberg. 

Hur ska ni göra för att få fler invånare? 

– Vi måste jobba på i en lagom takt med det tillväxtarbete som pågår och vi måste se till så att det finns platser att bygga på och möjliggöra bostäder.

Vad blir den största utmaningen i det arbetet? 

– Att det också ska finnas en infrastruktur som tillåter oss att växa, och det är helt klart en utmaning då mycket kräver stora investeringar. Vi måste även se till att vi har tillräckliga resurser för att bibehålla en god service. 

Den statistik som finns visar att befolkningen i Rimforsa och Kisa växte med 19 respektive 16 personer under det första halvåret i år. I Horn minskade befolkningen med tio invånare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!