Eva Holm ställde upp utan att tveka

Efter att Sergei Sorokin med omedelbar verkan entledigats som kommundirektör har bildningsförvaltningens Eva Holm gått in i hans ställe. "Det kändes självklart för mig att vara en del av en lösning när läget blev akut" säger hon.

Eva Holm, chef på bildningsförvaltningen i Kinda kommun, kan nu titulera sig tillförordnad kommundirektör. Hon tar över efter att Sergei Sorokin entledigats med omedbelbar verkan.

Eva Holm, chef på bildningsförvaltningen i Kinda kommun, kan nu titulera sig tillförordnad kommundirektör. Hon tar över efter att Sergei Sorokin entledigats med omedbelbar verkan.

Foto: Jan Novotny

Kinda kommun2023-02-08 17:00

Eva Holm har på kort tid fått byta arbetsuppgifter. Uppdraget som tillförordnad kommundirektör fick hon överta i fredags. När vi når henne är hon på väg att bege sig till en taklagslunch på Rimforsas nya förskola vid Hackel.

När behovet av en kommundirektör uppstod med kort varsel och hon fick frågan ställde hon upp utan att tveka.

Hur ser du på den uppkomna situationen?

– Jag känner kommunen, jag känner verksamheten och jag har jobbat i många år i Kinda kommun. Det kändes självklart för mig att vara en del av en lösning när läget blev akut.

Det var i måndags som de ledande politikerna i Kinda kommun kallade till presskonferens och meddelade att Sergei Sorokin med omedelbar verkan entledigats från sin tjänst som kommundirektör. Där meddelades det även att Eva Holm tar över uppdraget som tillförordnad kommundirektör.

Bland det första Eva Holm har fått göra är att byta rum och kalender. I kalendern finns bokningar som kräver en kommundirektörs deltagande och engagemang i olika frågor. 

– Det första jag gjorde i tisdags var att sitta med både kansliet, som jag numera är en del av, och med kommunstyrelsens ordförande Christer Segerstéen där vi gick igenom kommande politisk agenda i kommunstyrelsen och fullmäktige. Det är rakt in i en verksamhet som pågår och fungerar. Det jag gör för övrigt är att finnas med i alla de sammanhang som finns och lyssna. Vi har otroligt mycket duktiga tjänstepersoner som driver verksamhet och utveckling framåt.

Varför valde de dig?

– Jag gissar att det beror på att jag har många års erfarenhet av att arbeta i kommunen och känner väl till kommunal verksamhet och hur man arbetar tillsammans, politiker och tjänstemän. Men varför frågan gick till mig får du fråga Christer (Segerstéen vår anm) om.

Vad visste du om diskussionerna att entlediga Sergei Sorokin?

– Det har aldrig varit en diskussion som jag har varit med i. Det är en fråga för min arbetsgivare och jag har haft ett helt annat uppdrag tidigare.

Eva Holm kommer att ha tjänsten som tillförordnad kommundirektör under tiden som rekrytering av en ny kommundirektör pågår. En process som brukar ta sex till nio månader.

– Rekrytering till en sån här tjänst är inte den snabbaste av processer, säger Holm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!