Sommarro ställer in kafésäsongen

Det blir inte någon sommarsäsong för Café Sommarro. Åtminstone inte på vardagarna. Än så länge hoppas de att lördagskonserterna och söndagsgudstjänsterna kan gå att genomföra.

Maggan Andersson har varit ansvarig för kaféet under de fyra senaste somrarna.

Maggan Andersson har varit ansvarig för kaféet under de fyra senaste somrarna.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-04-17 11:00

Sommarro drivs av Linnékyrkan i Kisa och nu har styrelsen fattat beslutet att delvis pausa den kommande sommarsäsongen. Anledning till det beror på att de inte vill bidra till coronavirusets spridning.

Kaféet drivs av Maggan Andersson och hon assisteras av flera volontärer. Många av de återkommande volontärerna ingår även i virusets riskgrupper, vilket också försvårar deras möjlighet att öppna som vanligt.

– Vi har bestämt att det inte kommer att bli något kafé i sommar och det känns jättetråkigt att vi inte kommer kunna hålla öppet. Jag tror att samhället kommer tycka att det är tråkigt också, säger Maggan Andersson.

Vanligtvis brukar Sommarro hålla öppet onsdag till söndag varje vecka under somrarna. Det är vardagarna som de har beslutat att hålla stängt. Däremot är det ännu oklart med hur det blir med lördagarna och söndagarna. Från och med vecka 26 och åtta lördagar framåt är tanken att det ska hållas konserter.

Några av de bokade artisterna är Rolf Vårdstedt, Lindbergarna och duon Johan & Gunilla Sigvardsson. 

– Om vi får hålla lördagskonserterna kommer vi att göra det, men det vet vi inte säkert än. Vi får avvakta och se, säger Maggan Andersson.

Det står även klart att det årliga valborgsfirandet vid Café Sommarro inte blir av. Även i det fallet är det coronaviruset och gränsen om att inte samla fler än 50 personer på samma plats, som sätter stopp.

Nu har styrelsen beslutat att det inte blir någon säsong i sommar.
Nu har styrelsen beslutat att det inte blir någon säsong i sommar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!