Skadegörelse, hot och narkotikabrott i helgen

Polisen har fått in fler anmälningar än vanligt under helgen. Flera fall av skadegörelse och olaga hot ska ha skett och även två narkotikabrott ska ha inträffat.

Kinda kommun2021-08-02 11:26

I ett mindre samhälle i Kinda kommun ska det ha skett en skadegörelse och ett olaga hot. Någon ska ha slagit sönder en ruta på fastighet och på en bil. Den misstänkte ska också ha verbalt hotat målsägande. Brottet ska ha skett i torsdags. 

– Jag vill inte gå in närmare på brottet, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst. 

Det har också kommit en annan anmälan om olaga hot till polisen. De tog emot anmälan under fredagen och brottet ska ha skett under torsdagen. En man ska ha hotat en kvinna verbalt. Den misstänkte är en man i 55-årsåldern och målsägande är en kvinna i 50-årsåldern. Det ska ha skett i en mindre ort i Kinda kommun.

Under helgen har också en skadegörelse skett. Det ska ha skett under lördagsnatten på en adress i Kisa. Någon eller några ska ha slagit sönder en ruta på ett motorfordon med hjälp av en sten. Fordonet är en mindre buss. Målsägande är en privatperson, en man i 35-årsåldern. Vad skadegörelsen kommer att kosta vet inte polisen än.

I söndags kom två anmälningar in till polisen som rör narkotikastrafflagen. De två anmälningarna som kom in gäller både eget bruk och innehav av narkotika. 

– Brotten rubriceras som ringa narkotikabrott, polisens presstalesperson Monica Bergström.

De misstänkta är en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern. De två unga männen riskerar nu att dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!