Stor sten på rälsen: "Kan bli fullständigt livsfarligt"

Polisen har fått in tre anmälningar om skadegörelse det senaste dygnet. Det finns ingen misstänkt i något av brotten och inga förundersökningar är inledda.

På sommaren brukar brott som skadegörelse öka.

På sommaren brukar brott som skadegörelse öka.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kinda kommun2020-07-21 17:00

En skadegörelse ska ha skett på en tågräls i Kinda där Kustpilen har sina resor. Någon ska ha lagt en stor sten på tågrälsen som tåget körde på och ett hjul blev skadat. Det ska ha inträffat den nionde juli strax efter fem. Ingen förundersökning är inledd och det finns ingen misstänkt till brottet. 

– Lyckligtvis händer det inte ofta. Jag har inte sett ett sånt här ärende förut. Det kan bli fullständigt livsfarligt om det spårar ur, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.  
 

En annan skadegörelse har skett i Rimforsa. Någon ska ha slagit sönder ställningen till en brevlåda. Posten ska ha varit utslängd och brevlådan ska ha varit borta. Ingen är misstänkt i dagsläget och förundersökningen är nedlagd. Skadegörelsen ska ha skett mellan den 19 juli till 20 juli. 

Rimforsa drabbades av ännu en skadegörelse då någon ska ha krossat fyra glasrutor på Kinda båtsklubbs servicehus. Det ska ha skett på natten mellan den 19 juli och 20 juli. Även detta brott har ingen misstänkt men om polisen får in tips kan de starta en förundersökning. 

– De här tre skadegörelserna har jag inte fått någon information om. I början av sommaren hade vi många skadegörelser i form av klotter. Det är många ungdomar som är lediga och inte reser bort. Det vi gör är att vi har satt igång nattvandringar i Kisa och Rimforsa för att öka de vuxnas närvaro, säger Sergei Sorokin, kommunchef över Kinda kommun. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!