Thomas ser tillbaka på 17 bra år

I vår slutar Kindas bibliotekschef Thomas C Ericsson. Han blir ny bibliotekschef i Vimmerby och ser tillbaka på en bra tid i Kisa.

Thomas C Ericsson har varit bibliotekschef i Kinda sedan 2002.

Thomas C Ericsson har varit bibliotekschef i Kinda sedan 2002.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-11-09 12:00

I början av september 2002 började Thomas C Ericsson som bibliotekschef i Kinda. Då var Kisa en ort som han inte hade någon speciell relation till, utan hade i stort sett bara besökt för att spela fotboll och gå på fest i Folkets Park. Men under sina 17 år som bibliotekschef har han upplevt stora förändringar och en känsla av positivism.

Men hans yrkesbana i biblioteksvärlden började 1988, då på Vimmerby biblioteksfilial i Storebro. En tjänst han kombinerade med att vara skolbibliotekarie i Hultsfred. Runt 2000 blev han erbjuden jobbet att bygga upp ett högskolebibliotek på Rock City i Hultsfred och samtidigt organisera Rockpartys arkiv. Ett jobb han hade fram till 2002 då det var dags att byta till Kinda.  

– Jag saknade folkbiblioteksvärlden där man jobbar med människor som är mellan noll och 110 år. På Rock City var det bara studenter och när chansen dök upp att bli bibliotekschef i Kinda så tyckte jag inte att det var någonting att tveka om, säger han.

När Thomas C Ericsson började i Kinda var det hans första chefstjänst och mycket var nytt för honom. Sedan dess har mycket förändrats, bland annat har samarbetet inom Götabiblioteken lett till att biblioteksservicen håller hög nationell nivå. Han har också varit med och flyttat biblioteksfilialerna i både Rimforsa och Horn vilket betytt mycket för biblioteksverksamheten.  

– En anledning till att jag har blivit kvar så länge är för att det aldrig har varit tråkigt. Det kommer nya projekt hela tiden som man vill fullfölja, säger Thomas C Ericsson.

Hans upplevelse är att biblioteksorganisationen har stärkts under de här åren eftersom det har funnits stora ambitioner från förvaltningsledningen och politikerna. Därmed känner han att de alltid har jobbat i medvind med att utveckla biblioteksverksamheten.

I mars kommer Thomas C Ericsson att lämna sin tjänst för att bli ny bibliotekschef i Vimmerby. Han säger att han inte aktivt har letat efter nytt jobb, men om det skulle vara något annat som skulle intressera honom var det just i hemorten Vimmerby.

– Det var lite omvälvande och chockerande när jag fick veta att jag fått tjänsten, men jag blev väldigt glad förstås. Det är vissa projekt i Kinda som känns tråkigt att lämna, men personalen här tycker jag är väldigt duktig så jag vet att det kommer att fullföljas på ett bra sätt, säger han.

Under de 17 år som han varit i Kinda har mycket hunnit förändras, men det mesta anser han har blivit till det bättre.
Under de 17 år som han varit i Kinda har mycket hunnit förändras, men det mesta anser han har blivit till det bättre.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!