Vinteraktivitet på skolorna: "Har varit mycket glädje"

Det riktiga vintervädret kom till Kinda i sluttampen av januari. "Den här snön är en gåva för våra barn", säger Bäckskolans rektor Helén Fasth.

Årskurs 5 på Rimforsa skola har lektion på isen under fredagen.

Årskurs 5 på Rimforsa skola har lektion på isen under fredagen.

Foto: Privat

Kinda kommun2021-02-01 14:42

"Vill du inte ut och leka? Bygga snögubbar i snön", så börjar den svenska versionen en sång från den populära Disneyfilmen "Frost". Tack vare all snö som fallit över Kinda så kunde barnen på skolorna utföra flera vinteraktiviteter.

Horns förskola hälsar att barnen blev jätteglada när snön kom. Barnen har hjälpts åt med att bygga ”världens största snögubbe”, åkt pulka, stjärtlapp, byggt snögrottor och busat i snön. 

undefined
Snöfyllt på förskolan i Horn. Barnen hade målet att bygga världens största snögubbe.

Rimforsa skolas rektor för årskurs 4-6 Charlotta Jonsson berättar att lärarna och eleverna hjälpts åt att skotta bort all snö för att kunna åka skridskor.

– Senast vi hade is var det som att se ett kosläpp, säger Charlotta Jonsson och berättar att idrottslektionerna spenderas på isen.

undefined
Femmorna på den skottade isen vid Rimforsa skola.

Helén Fasth, rektor på Bäckskolan F-3 i Kisa, är lyrisk över vintervädret. 

– Den här snön är en gåva för våra barn. Det blir en sån fantastisk aktivitet här på skolgården. Man ser att var och en kan hitta någonting att göra. Det blir färre konflikter och så. Så det här var väldigt efterlängtat för alla våra barn, säger Helén Fasth.

Hon skickar över en bild på Bäckskolans isbana som är fylld med skridskoåkande barn.

– Jag måste ge en eloge till vaktmästarna som jobbat med isbanan. Dels att se till att man kan spola och dels att de hjälper oss att skotta undan snön. Barnen har varit väldigt snabba på att använda isbanan. Det har varit mycket glädje, säger Helén Fasth.

undefined
Isbanan vid Bäckskolan var populär i vintervädret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!