Kristin är kvinnan som många lyssnar till

Bakom varje framgångsrik man står det en kvinna sägs det. Men Kristin Samuelsson som är gift med Magnus Samuelsson, tidigare världens starkaste man, är definitivt sin egen. Här har ni en tjej med mycket skinn på näsan och varje fredag flockas Kindaborna för att få höra hennes glada stämma i Radio Östergötland.

Många Kindabor lyssnar till Kristins glada stämma i Radio Östergötland på fredagar.

Många Kindabor lyssnar till Kristins glada stämma i Radio Östergötland på fredagar.

Foto:

Kinda Porträttet2005-01-24 12:15

Kristin Samuelsson växte upp i Ödestorp vid Tenhult utanför Jönköping. I tonåren flyttade hon sedan med sin mamma till Linköping och började på Storgårdsskolan i Rimforsa.
Sedan blev det gymnasiestudier då hon läste handel och kontor vid Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping.
- Jag visste inte vad jag ville bli då men tänkte att den utbildningen kan man alltid ha nytta av. Framförallt om man ska starta ett eget företag, berättar Kristin.

Hästtjej
Hästar har alltid varit ett stort intresse och en passion för Kristin. Men det är inte lätt att försörja sig på ett sådant intresse. Men Kristin fann råd och utbildade sig till hovslagare och startade ett eget företag då hon åkte runt i Kinda för att hjälpa lantbrukare att sko sina hästar.
- Men många gånger var det psykiskt jobbigt. Man tänkte ofta på hästarna och ville komma till dem så fort som möjligt så att de skulle slippa vara utan skor och lida, säger Kristin.
Hennes hovslagarkarriär fick ett snabbt avslut då hon bröt handleden och blev förbjuden av läkare att fortsätta som hovslagare. Då fick Kristin byta bana och 1998 började hon att arbeta som receptionist vid Pinnarp.
Men hästar arbetar hon fortfarande med. I stallet på gården Linneberg där hon bor står en ridhäst och två unghästar.
- Det är avkoppling för mig att få komma till stallet och vara med hästarna. Det ger mig kraft att vara engagerad med barnen och övriga familjen, säger Kristin.
Hon rider ofta och gärna och just nu är det främst dressyr som hon inriktar sig på.
- Det är en verklig utmaning att samarbeta med hästen och få den att följa dina rörelser, säger Kristin.

Sveriges starkaste kvinna
Men Kristin är en mycket aktiv och äventyrlig tjej som inte bara sysslar med ridning. 1997 och 1998 blev hon utsedd till Sveriges starkaste kvinna. Kristin är en stark tävlingsmänniska som pressar sig till det yttersta för att nå sina mål.
Det är naturligtvis maken Magnus som inspirerat henne till att träna och ställa upp i styrketävlingen. Magnus Samuelsson har blivit utsedd Sveriges starkaste man ett flertal gånger och 1996 blev han världens starkaste man. Det var faktiskt genom träningen som de båda makarna träffades.
- Jag jobbade som hovslagare och kände att jag behövde börja träna för att klara av yrket som är fysiskt ansträngande. Jag skaffade ett hemmagym men visste inte hur jag skulle använda det. Då bad jag Magnus om hjälp och på den vägen är det, säger Kristin.

Familjen
Numer bor makarna på Magnus föräldragård Linneberg i Tidersrum. Familjen har utökats med två barn, sonen David, 3 år och lilla Sara, fyra månader.
- Att få barn förändrar verkligen livet och det är en stor glädje, men det är ingen dans på rosor, konstaterar Kristin.

Tv-tävlingar
Många har nog sett både Magnus och Kristin Samuelsson när de deltagit i flera tuffa tv-tävlingar så som "Fångarna på fortet", "Jakten på ökenguldet" och "Preem Superstar" Dessutom är det Kristin som ofta kommenterar tävlingarna Sveriges starkaste man och Världens starkaste man i Tv3 tillsammans med Lasse Klint. Men borde hon inte vara part i målet då maken Magnus ofta deltar i tävlingarna
- Jag är ju bisittare och det är Lasse Klint som står för de neutrala och sportsliga omdömena, så det är inga problem, säger Kristin.

Radio Östergötland
Men mest känd har nog Kristin blivit när hon deltar i Radio Östergötland varje fredag som korrespondent från Tidersrum. Det är många Kindabor som bänkar sig framför radion på fredagarna för att lyssna till Kristins glada och glada och mycket personliga rapporter. Planerar hon någonsin i förväg vad hon ska tala om?
- De ringer från radion dagen innan och ber att få lite punkter kring samtalet som underlättar för programledarna. Men sedan är det inte alls säkert att vi pratar om det i alla fall, berättar Kristin.
Hon gillar sitt radiouppdrag och har fått många positiva reaktioner från lyssnarna.
- På radion säger de att vi är deras egen dokusåpa. Folk vill gärna höra hur det går för Samuelssons i Tidersrum, säger Kristin med ett leende.
Det är nog redan många som längtar till nästa fredag för att få höra nästa avsnitt av såpan Samuelsson som egentligen är en helt vanlig ung barnfamilj med en stark kvinna i spetsen.

Kristin gillar att köra snöscooter men för tillfället får hon nöja sig med fyrhjulingen hemma på gårdsplanen vid Linneberg. Foto: Louise Tollemark
Kristin gillar att köra snöscooter men för tillfället får hon nöja sig med fyrhjulingen hemma på gårdsplanen vid Linneberg. Foto: Louise Tollemark
Fakta
Kristin Samuelsson:
Ålder: 33 år
Bor: Linneberg, Tidersrum
Familj: maken Magnus, barnen David 3 år och Sara, fyra månader
Gör: mammaledig och radiopratare
Läser: inte mycket. Ridsport och Hälge
Lyssnar på: radio
Äter: kött och potatis
Vill förändra: min kropp och världen
Drömmer om: en scootertur på en isbelagd sjö
Skrattar åt: mina barn
Gråter åt: alla de som drabbats av Tsunamikatastrofen i Asien
Tycker om: min familj
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om