Allsångsgrundaren slutar i styrelsen

En av Kisa Allsångs grundare Gerd Pettersson har valt att sluta som kassör och styrelsemedlem. Under söndagen avtackades hon för sina insatser och hon är själv stolt över vad de lyckats åstadkomma.

Gerd Pettersson var en av initiativtagarna till allsången i Kisa. Nu slutar hon inom föreningen.

Gerd Pettersson var en av initiativtagarna till allsången i Kisa. Nu slutar hon inom föreningen.

Foto: Privat

Kisa2020-02-12 21:00

Gerd Pettersson var med och lade grunden för den årliga allsångskvällen i Kisa. Under många år arbetade hon på Kinda kommuns kultur- och fritidsförvaltning och hon hade ett nära samarbete med Bertil Nilsson som på 50-talet anordnade allsångskvällar på Kisa hembygdsgård.

2006 kom Gerd Pettersson och Jerker Carlsson för första gången på tal om att börja anordna allsångskvällar igen och det till Bertil Nilssons minne.

– Jag frågade Jerker Carlsson och han tyckte direkt att det var en bra idé. Då drog vi igång och det är jag stolt över i dag, säger Gerd Pettersson.

Sommaren därpå arrangerades den första allsångskvällen i Kisa i den tappningen som den är i dag. Sedan dess har Gerd Pettersson varit engagerad och varit både kassör och sekreterare. Genom åren har stora artister som Lars Winnerbäck och Lill-Babs medverkat.

Allsångsföreningens ordförande Anders Nilsson ger Gerd Pettersson mycket beröm för hennes arbete.

– Hon har gjort en fantastisk insats och bidragit till att allsången vuxit och blivit Kindas största årliga arrangemang, säger han.

Anledningen till att hon nu väljer att sluta handlar om att hon tycker det känns som det rätta tillfället.

– Efter 13 år kan jag tycka att det är dags att lämna över till någon yngre. Det känns rätt att dra sig tillbaka nu, säger hon.

I sommar anordnas allsångskvällen för 14:e gången i ordningen och det sker den 21 juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!