Alpinklubben laddar upp i Sälen

Just nu befinner sig Kinda Alpina Klubb i Sälen för att träna på snö. Under den kommande säsongen arrangerar de flera tävlingar.

Rickard Torlamb är skidtränare inom Kinda Alpina Klubb och hoppas att det blir en kall vinter.

Rickard Torlamb är skidtränare inom Kinda Alpina Klubb och hoppas att det blir en kall vinter.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-12-07 16:00

Kinda Alpina Klubb har i dag verksamheter där de arrangerar tävlingar i Tolvmannabacken, men de vill att alla ska ges möjlighet att få lära sig åka skidor. I dagsläget är de cirka 60 aktiva ungdomar inom klubben. Många av dem kommer inte ifrån Kinda, utan Linköping eller Vimmerby.

I dagsläget är det tänkt att Tolvmannabacken ska öppna vissa av sina nedfarter den 26 december, och det är då som alpinklubben också kommer att börja träna för fullt på snö. Sedan början av oktober har de haft en del barmarksträning inomhus. Då har det fokuserats på kondition- och balansträning.

Sedan i fredags och fram tills på tisdag samlas alpinklubben för ett träningsläger i Sälen. Närmare bestämt blir det i Lindvallen och där är 24 av klubbens aktiva medlemmar med. Resan till Sälen är en årliga tradition som de har gjort för att kombinera nytta med nöje.

– Detta gör vi för att få ihop gruppen och ha roligt tillsammans. Det är även många föräldrar med också, säger Rickard Torlamb, skidtränare och styrelsesuppleant inom Kinda Alpina Klubb.

Under de dagar som de befinner sig i Sälen kommer de att ha särskilda träningspass i backarna. Det blir fem träningspass, varav två bestående av banåkning. Under tiden de är där kommer flera andra skidklubbar att vara på plats också, bland annat Vetlandas skidklubb och de kommer att ses för att träna ihop vid ett tillfälle.

Rickard Torlamb började som sjuåring som åkare inom klubben, och var sedan tränare till 25 år års ålder. Därefter blev det ett tioårigt uppehåll innan han för sex år sedan kom tillbaka för att vara aktiv tränare igen.

Under säsongen tränar de i Tolvmannabacken två kvällar i veckan. Dessutom kommer de att arrangera tre skidtävlingar. Datumen är inte helt spikade ännu men de arrangerar distriktsmästerskap i slalom den 8 februari, och ett kval till Lilla världscupen i storslalom den 11 februari.

Den största tävlingen som de arrangerar i år är att de håller i finalen i super-g av Lilla världscupen. Detta gör de tillsammans Norrköpings Skidklubb och i Yxbacken i Norrköping kommer finalerna i slalom och storslalom att arrangeras.

– Det känns jätteroligt att vi kan arrangera detta. Det blir första gången som vi arrangerar en final i super-g, så det ska bli spännande, säger Rickard Torlamb.

Lilla världscupen är en skidtävling för barn mellan elva och 14 år och sker 6-8 mars.

Tolvmannabacken har börjat fyllas med snö och den 26 december ska det vara igång.
Tolvmannabacken har börjat fyllas med snö och den 26 december ska det vara igång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!