16-åriga Karin nekas inackorderingstillägg

16-åriga Karin Hoflund tvingas tillbringa 3,5 timme på bussen varje dag mellan hemmet i Utdala och Katedralskolan i Linköping. Det tycker barn- och utbildningsnämndens ordförande och vice ordförande är fullt rimligt efter att ha avslagit familjens ansökan om inackorderingstillägg, ett bidrag som de först fick löfte om av kommunstyrelsens ordförande Anders Ljung (c). Familjen Hoflund kommer nu att överklaga beslutet till Länsrätten i Östergötland.

Kinda2006-09-11 06:38

- Det här är pinsamt för kommunen. Vi fick klartecken från Anders Ljung. Vi fick inte tag på någon annan under sommaren då alla var på semester och han ringde upp efter tre veckor och sa att han pratat med nämnden. Han sa att det är orimligt att sitta och åka buss och det är klart att tösen ska ha inackorderingstillägg, berättar Karins pappa Björn Hoflund.
- Vi uppfattade det som ett muntligt löfte, säger Karins mamma Anna Hoflund och berättar att familjen sedan ordnade med ett boende i Linköping där Karin ska flytta in inom kort. Sedan terminsstarten i mitten på augusti har hon dock fått åka buss, vilket innebär en skoldag på minst tolv timmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om