"200 000 kan inte vara så betungande"

I veckan hade PRO Kisa månadsmöte med 120 medlemmar på plats i församlingsgården i Kisa. På programmet stod bland annat informationen om turerna kring Kindagårds café och matsals vara eller inte vara.

120 medlemmar samlades till möte med PRO Kisa i veckan.

120 medlemmar samlades till möte med PRO Kisa i veckan.

Foto:

Kinda2017-10-01 13:00

När PRO Kisa samlade sina medlemmar till månadsmöte i var det Alve Gustavsson som skötte ordförandeklubban.

Allan Svensson inledde med att summera årets torpvandringar, som var nio till antalet.

Totalt har 303 medlemmar deltagit på vandringarna under 2017, sa Allan Svensson.

Sonja Örntorp och Alve Gustavsson informerade om det aktuella läget när det gäller turerna kring vårdcentralen i Kisa.

Man arbetar med frågan lite i det dolda, men intensivt på Region Östergötland för att hitta en lösning för att få till en bra bemanning på vårdcentralen. frågan är mycket aktualiserade med många aktörer i Kinda som trycker på och filosofin med en väl fungerande vårdcentral är att avlasta akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping, sa Alve Gustavsson.

Ett annat sorgebarn är kommunens hot att lägga ner terapiverksamheten på äldreboendena och café och matsal på Kindagård i Kisa.

Vi avvaktar vad kommunen kommer att svara men efter att kommunchef Rosie-Marie Fors i veckan gick ut i Kinda-Posten och sa att kommunen i år gör ett plusresultat på 20 miljoner kronor så kan väl inte kostnaden på 200 000 kronor för Kindagårds café och matsal vara så betungande, sa Alve Gustavsson.

För att driva café och matsal vidare har Bergdala Café och svenska kyrkan visat intresse.

Sonja Örntorp informerade om den skrivelse som PRO Samorganisation har skrivit och skickat till Region Östergötland och till Kinda kommun med önskemål om att en ny vårdcentral och ett äldreboende byggs på stationsområdet i Kisa.

Socialförvaltningen har skickat ut en förfrågan till föreningarna i Kinda Pensionärs- och handikappråd om önskemål att ta över terapiverksamhet på ideell basis. Det har både PRO och SPF sagt nej till då det inte kommer att fungera i längden.

Vidare under mötet informerades det om kommande resor, cirklar och sjukvårdsguiden.

Som avslutning visade Yvonne Carlsson bilder från sommarens PRO-resa till Norrland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om