2016 var tungt på flera sätt: "Ett år man minns som ett dystert år"

I söndags hade Kisa BK årsmöte med ett 15-tal medlemmar på plats i klubblokalen. Förra året var dystert enligt ordförande Thomas Blixt.

Kisa BK:s ordförande Thomas Blixt menar att det var ett dystert år för bollklubben både ekonomiskt och sportsligt under 2016. Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa BK:s ordförande Thomas Blixt menar att det var ett dystert år för bollklubben både ekonomiskt och sportsligt under 2016. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-02-28 14:55

– Förra året blev ett år som många KBK:are kommer att minnas som ett dystert år. Vi beslutade att lägga ner KBK-loppisen på grund av hårdare konkurrens om begagnade varor. Vårt herrlag åkte ur division fyra och det är många år sedan som klubben var representerat i division fem och föreningen fick jobba hårt med att få budgeten att visa ett litet plus, säger Thomas Blixt.

Det var flera orsaker till att budgeten minskade. Dels var det mindre inkomster från loppisen och mindre publikintäkter som i sin tur generade i mindre intäkter i kiosken samt att det var svårare för klubben att få till sig sponsorer under 2016.

– Nu ser vi fram emot ett nytt år och hoppas på bra resultat både sportsligt och ekonomiskt, säger Thomas Blixt.

Bollklubbens resultat förra året landande på knappt 7 000 kronor i minus. Men trots detta har klubben en god ekonomi med drygt en miljon kronor i eget kapital.

Herrlaget hade en tunn trupp när säsongen började 2016 och det medförde att man fick dra ur juniorlaget ur seriespel och flytta upp ungdomarna till seniortruppen. Klubben jobbade hårt för att försöka hålla sig kvar i fyran men det lyckades man inte med.

– Nu får vi knyta näven och påbörja en ny era som förhoppningsvis kommer att ge bra resultat framöver, säger Thomas Blixt.

Damlaget hade en så stor trupp under 2016 så att man valde att anmäla två lag, ett elvamanna- och ett sjumanna. Efter att B-serien var avgjord på hösten delade KBK:s tjejer första platsen med Kenty. För sjumannalaget blev det ett tungt år, men med bra kämpatakter spelade laget in 13 poäng.

Kisa BK hade under förra året tolv ungdomslag i gång, där den yngsta träningsgruppen är gruppen Bollis med både pojkar och flickor. KBK:s ungdomslag spelade i 5, 7, 9, och 11-mannaspel under 2016 och ett av lagen placerade sig som seriesegrare.

Till fotbollsskolan i juni anmälde sig 84 barn- och ungdomar, vilket var något färre jämfört med 2015.

Kisapokalen, som är Sveriges äldsta pokalturnering, spelades i juli och vanns av Rimforsa IF och i Sandströms Cup visade många unga lirare upp sig i början av augusti.

På årsmötet i november lämnade damklubben över 50 000 kronor till klubben.

På årsmötet blev det omval på sekreterare Annika Karlsson, vice ordförande Morgan Wass, ledamoten Erik Fernström och nyval på Åsa Bronow. Övriga i styrelsen är ordförande Thomas Blixt, kassör Jesper Banck samt ledamoten Merja Kunnari-S:t Cyr.

Revisorerna Lars Löfgren och Lars-Erik Lindblad omvaldes.

Seniorgruppen medlemmar tackade för sig och så även valberedningens.

– Här får vi jobba vidare med att hitta folk till både seniorgruppen och valberedningen, säger Thomas Blixt.

Kisa BK erhöll under förra året ett driftbidrag från Kinda kommun på 401 302 kronor.

– Vi har ett avtal som löper året ut med Kinda kommun, tyvärr räcker inte det bidraget vi får, så vår målsättning är att sätta oss med kommunen innan sommaren för att få till ett nytt avtal för 2017, säger Thomas Blixt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!