21-åring åtalas för utpressning – hotade en Kindabo via telefon

En 21-årig man, hemmahörande i Västra Götaland, har i Linköpings tingsrätt åtalats för utpressning och försök till utpressning. 21-åringen ska genom telefonhot fått en kvinna i Kinda att betala pengar till honom.

Kinda2017-05-19 10:52

Den 29 april ringde en 21-åri man, hemmahörande i Västra Götaland, till en kvinna i Kinda och sa att en kriminell gruppering skulle söka upp henne om hon inte gav honom pengar. Kvinna kände sig hotat och förde via swish över 1 200 kronor till 21-åringen. Några dagar senare fick kvinnan återigen ett telefonsamtal från mannen som då hotade med att hon, hennes pojkvän och barn skulle skadas eller dödas. Kvinnan kände sig hotad även denna gång och överförde via swish 1 000 kronor till mannens konto. Nu har mannen i Linköpings tingsrätt åtalats för utpressning. Han åtalas även för försök till utpressning efter att han, enligt åtalet, under tiden mellan 8 och 28 maj förra året med hot om våld försökt förmå kvinnan att utge 1 700 kronor i tio månaders tid. 21-åringen nekar till brott.

I bevisningen som åklagaren kommer att lägga fram ingår bland annat vittnesförhör, inspelade telefonsamtal, sms, utdrag från bankkonton och konversation på Facebook.

Kvinna kräver att mannen betalar ett skadestånd på 12 200 kronor, varav 2 200 är ersättning för de pengar hon tvingats betala till mannen och 10 000 kronor avser kränkning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om