24-årig Kisabo döms för narkotikabrott – här är domen

En 24-årig Kisabo har i Linköpings tingsrätt dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar för narkotikabrott.

Kinda2017-04-13 07:33

Den 4 maj förra året slog polisen till mot en 24-årig man i en fastighet i centrala Kisa. Polisen påträffade vid tillslaget 188 gram cannabis, tre narkotikaklassade tabletter, en våg, ett antal burkar samt aluminiumfolie. 24-åringen var dessutom påverkad av cannabis när han avslöjades. Nu har Linköpings tingsrätt dömt mannen, som har erkänt, till skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar.

Tingsrätten skriver i domen att genom mannens erkännande är åtalet styrkt och att han ska dömas för narkotikabrott och narkotikabrott, ringa brott.

24-åringen som förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret dömdes i oktober 2014 för narkotikabrott vid två tillfällen, ringa brott, vid fem tillfällen.

Tingsrätten skriver i domen att straffvärdet ligger på tre månader men nöjer sig med att döma mannen till skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar. 24-åringen ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden och 615 kronor till staten för provtagning och analys.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om