27-åring döms – misshandlade hustrun flera gånger

En 27-årig Kisabo har i Linköpings tingsrätt dömts till skyddstillsyn med 120 timmar samhällstjänst. Detta efter att han vid flera gånger har misshandlat sin hustru.

En 27-årig Kisabo har i Linköpings tingsrätt dömts till skyddstillsyn med 120 timmar samhällstjänst.

En 27-årig Kisabo har i Linköpings tingsrätt dömts till skyddstillsyn med 120 timmar samhällstjänst.

Foto:

Kinda2017-08-23 08:00

Den 20 maj i år var det bråk i en lägenhet i bostadsområdet Kulla i Kisa. Polis larmades till platsen och grep en 27-årig man som anhölls och några dagar senare häktades. Mannen släpptes ur häktet den 19 juni i samband med rättegången i Linköpings tingsrätt.

Tingsrätten har nu dömt mannen till villkorlig dom med samhällstjänst för två fall av misshandel. På kvällen och natten emellan den 17 och 18 januari blev blev det en het diskussion mellan 27-åringen och hans hustru om lögner. Det slutade med att 27-åringen utdelade omkring 15 slag mot hustrun.

Tre av slagen var med ett bälte och två var med öppen hand.

De flesta av slagen utdelades med knuten näve. Efter misshandeln fick kvinnan ett igensvullet öga och märken på ryggen. Anhöriga till kvinnan sa till henne att inte gå till polisen då "det inte var fint". Kvinnan gick inte heller till en bokad läkartid då anhöriga sa att polisen skulle bli inkopplad.

På kvällen den 18 maj utdelade mannen flera slag mot hustrun så att hon föll till golvet och kastade en stol mot henne när hon låg på golvet.

Mannen fortsatte sedan att slå och sparka kvinnan. Under natten fick kvinnan ta emot ytterligare slag från mannen som även tog fram en kniv och hotade kvinnan med "att hon skulle få se vad som hände om hon pratade".

Tingsrätten skriver i domen att den brottslighet som 27-åringen gjort sig skyldig till är av sådan art att "påföljden bör bestämmas till fängelse" men att det finns särskilda skäl till att döma honom till skyddstillsyn istället för fängelse i fem månader.

Tingsrätten dömer 27-åringen till 120 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 10 600 kronor till sin hustru samt 800 kronor till brottsofferfonden. 27-åringen får även stå för advokatkostnaden på sammanlagt 82 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om