50-årsjubileum för Realskoleelever: "Dessa år har gått mycket fort"

Under lördagen träffades 38 förre detta elever och fyra av deras lärare för att fira 50-årsjubileum sedan deras avslutning på Realskolan i Kisa. Det blev en intressent rundvandring för att se Värgårdsskolans förändring.

En gruppbild togs innan sällskapet fortsatte till Hembygdsgården för kvällens festligheter.

En gruppbild togs innan sällskapet fortsatte till Hembygdsgården för kvällens festligheter.

Foto:

Kinda2017-05-15 11:44

Jerker Carlsson, en av kommitténs deltagare inför kvällens berättar att skolkamraterna under åren varit utspridda över hela världen, fast på ett eller annat sätt finns alltid en nära kontakt med hembygden.

De förre detta klasskamraterna samlades på parkeringen utanför Värgårdsskolan där nuvarande rektor för högstadiet, Johannes Kullered hälsade alla välkomna tillbaka till skolan.

Kullered bjöd in till skolans samlingslokal ”Kuben” som i sig imponerade på Realeleverna. Där visade han ett bildspel från skolans invigning 1965 där dagens åhörare fick börja efter att ha gått på Stjärneboskolan innan.
Bildvisningen avslutades med skolans sista upprustning som stod klar i januari 2013. För att motivera kostnaden på 143 miljoner kronor för skolans ombyggnation berättade Kullered att man även placerade mellanstadiet här samt en särskola för årskurs fyra till nio som sätter en prägel på skolan.

Under samlingen i Kuben ställs många frågor och Kullered fortsätter att berätta att det är 34 lärare med på lönelistorna och den sista renoveringen har fått ett mycket bra ventilationssystem och en behaglig ljudnivå i klassrummen.

Vidare får åhörarna veta att skolan numera jobbar med så kallade arbetslag där ett lag arbetar med en årskurs, en satsning som skapar närhet och trygghet för de 320 eleverna som också håller en mycket god stämning inom skolan.

Under rundvandringen som sedan följer och där de före detta klasskamraterna har mer chans att prata med varandra märks snabbt en värme och glädje över att äntligen få ses igen, trots att denna grupp träffas var femte år.
Tidningen träffade en av kvällens deltagare, Göran Lambertz, före detta justitiekansler och justitieråd i Högsta domstolen.

– Dessa år har gått mycket fort och det är fantastiskt att få besöka skolan igen, den ser verkligen fin ut. Samtidigt är det med stor glädje som jag träffar mina gamla skolkamrater, berättar Lambertz. Fast nu är det lärarna som ser yngre ut, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om