60 personer på familjedag vid Åsundabadet

Pulka, skridskor och grillad korv, i söndags anordnade Kinda Friluftsfrämjande en familjedag vid Åsundabadet i Rimforsa.

Pulka, skridskor och korvgrillning. Populär familjedag i Rimforsa i söndags. Foto: Karin Gustafsson

Pulka, skridskor och korvgrillning. Populär familjedag i Rimforsa i söndags. Foto: Karin Gustafsson

Foto:

Kinda2017-02-14 15:00

Sedan Karin Gustafsson blev ordförande för Friluftsfrämjandet Kinda har det anordnats en familjedag varje år vid denna tid. I söndags var det dags igen och totalt kom 60 personer för att umgås, åka pulka och skridskor.

I Rimforsa finns Friluftsfrämjandet Kinda, en organisation vars mål och syfte bland annat är att lära barn om naturen, att få dem att tycka att det är roligt att vara ute och att värna om allemansrätten.

- Vi vill att man ska förstå vad allemansrätten innebär, berättar Karin Gustafsson.

Friluftsfrämjandet har totalt 200 medlemmar och den här terminen finns åtta barngrupper med på schemat, det är Mulle, Skogsknytte och Strövarna. Men organisationen erbjuder också cykelkurser och en vuxenverksamhet med till exempel överlevnadskurser. Som om inte det vore nog anordnar de även familjedagar, så som gårdagens aktivitet.

Isen blev populär

På inbjudan stod pulka och skridskodag och totalt kom 60 personer till Åsundabadet i Rimforsa.

- I början var vi lite skeptiska för det var tunt men så småningom kom det fler och fler.

Dock var det inte mycket snö i backen kvar så söndagens höjdpunkt blev isen och flera åkte skridskor och några provade på långfärdsskridskor. Karin är nöjd med dagen och ser fram emot att i början av mars starta upp årets barngrupper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om