90-årsjubilaren uppmärksammas – så ser firandet ut

Horn Hycklinge IF firar i år 90 år och på lördag kommer anordna en heldag som uppmärksammar detta. Fotbollsmatcher, hoppborg och lite annat smått och gott som sedan mynnar ut till en fest på kvällen.

Horn Hycklinge IF:s ordförande Lotta Roos hyllar föreningens eldsjälar. Foto: Erica Månsson

Horn Hycklinge IF:s ordförande Lotta Roos hyllar föreningens eldsjälar. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2017-08-03 09:22

– Vi kommer att ha ett evenemang med anledning av vårt 90-årsfirande, berättar Lotta Roos, ordförande för Horn Hycklinge IF.

Från början var föreningen två separata klubbar, Horn IF och Hycklinge IF. 1988 togs beslutet att sammanföra klubbarna till en. Horn IF bildades 1927 och nu firar föreningen 90 år.

– Med anledningen av detta kommer det då att på lördag anordnas aktiviteter vid och på idrottsplan och i parken i Horn. Det kommer bland annat finnas hoppborg och lotterier och så kommer youtube-stjärnorna Gustav och Johanna att vara på plats och senare på kvällen blir det fest i parken.

Innan dess, på eftermiddagen, blir det tre fotbollsmatcher där lagen Åtvidabergs slocknade stjärnor, Horns egna seniorlag och ett mixat lag med tidigare spelare från Horn, Gullringen och Kisa möts.

Åtvidabergsuppsättningen består bland annat av Kristian Bergström, Daniel Hallingström och Johan Karlsson. Från Horn/Hycklinge är några av namnen Samuel Lindell, Martin Leek och Mats Eriksson. Delar av mixlagets uppsättning består av Andreas Holm, Tobias Karlsson och Christian Simonsson.

– För en liten ort som Horn så tror jag att föreningen betyder mycket, jag tycker att sista året så har intresset för fotbollen ökat, och det kan ha att göra med att vi har snäppat upp och är ett division fem-lag. Det är jättebra sammanhållning i laget och det gör att fler vill spela här, vi har många från Kisa i vårt lag som valt att komma hit istället.

Nya aktiviteter

Det kommer inte att vara något damlag som spelar under lördagen, det sista laget avvecklades 2010 men det är något som har diskuterats under åren att försöka få till igen.

– Vi har haft uppe flera gånger det här med att ha ett damlag, men många av de som spelade förr kan inte spela idag, de har flyttat, har jobb och skola på andra ställen än här. Vi försökte för två år sen, men det fanns helt enkelt inte tillräckligt många för att skapa en laguppsättning.

Under året har även föreningen ordnat med nya aktiviteter utanför fotbollsplanen.

– Alla vill heller inte spela fotboll, och vi har det här året anordnat nya aktiviteter, som Hornflåset och militärträning, men mycket handlar om att få med personer som kan hjälpa till för att det krävs mycket för att kunna driva en idrottsförening.

Hon fortsätter:

– Det finns många eldsjälar i Horn, som när man frågar så är det inga bekymmer. Lasse Stahlin och Margot Karlsson är två personer som betyder mycket för föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om